Beşşar Esed rejiminin Doğu Guta'ya saldırısında annesi ve bir gözünü kaybeden Kerim bebek de hayatta kalabilmek için sığınağa indi.

Başkent Şam'ın doğusunda muhaliflerin kontrolündeki Doğu Guta bölgesine son iki haftadır şiddetli hava ve kara saldırıları aralıksız devam ediyor.

Rejim ve destekçisi Rusya ile yabancı terörist grupların sivil yerleşim alanlarına düzenlediği şiddetli saldırılar sonucu harabeye dönen bölgedeki siviller yerin altına inmek zorunda kaldı.

Bombardımana annesinin kucağında yakalanan, annesi ve bir gözünü kaybeden Kerim bebek de ailesiyle sığınağa indi. Sivillerin yaşadığı yer altı sığınaklarında hiçbir gıda ya da barınma imkanı bulunmuyor.

Kerim bebeğin babası Ebu Muhammed,  "Kerim ve kardeşlerini yer altındaki sığınaklara indirdik. Kerim 8 gündür kardeşleriyle sığınakta yaşıyor. Çoğu insan yer altında. Saldırılar durmadığı için sığınaklardan kimse çıkamıyor." dedi.

Ebu Muhammed, çocuklarının aç olduğunu, sığınakta hiçbir gıda malzemesi bulunmadığını belirterek "Sığınakta yiyecek yok. Işık, elektrik, ısınma imkanı yok. Uçaklar sürekli keşif yapıyor üzerimizde. Durum çok kötü ama Allah’a yine de şükürler olsun." diye konuştu.

Ateşkes kararlarına rağmen saldırılar sürüyor

Doğu Guta'daki Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) merkezinden alınan bilgiye göre, rejimin şiddetli saldırılarında son bir haftada ölenlerin sayısı 400'ü geçti. 

Rejim, yaklaşık son iki haftadır 22 sağlık merkeziyle bir cami ve yetimhaneyi hedef aldı.

Muhaliflerin kontrolünde bulunan Doğu Guta'da yaklaşık 400 bin sivil 5 yıldır abluka altında yaşam mücadelesi veriyor.