KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı. Burs ve kredi başvuruları 16–24 Ekim tarihleri arasında alınmıştı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) her yıl binlerce üniversite öğrencisine tanıdığı burs ve kredi imkanı için başvurular alınmıştı. KYK burs ve kredi başvurularının alınmasının ardından başlayan heyecanlı bekleyiş sona erdi.

Öğrencilerin sık sık takip ettiği bir konu olan KYK burs sonuçları bugün itibarıyla açıklandı.

KYK burs sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız

KYK burs başvuru sonuçları sorgulama ekranı

KYK burs sonuçlarını açıklanır açıklanmaz bu haberimizden ve Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun internet sitesi (http://yurtkur.gsb.gov.tr/) üzerinden öğrenebileceksiniz. 2017 KYK burs sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenciler T.C. Kimlik Numarasını yazarak burs kazanıp kazanmadığını öğrenebilecekler.

KYK bursları ne zaman ödenmeye başlayacak?

KYK'dan burs ve kredi hakkı kazanan öğrencilere ödeme yapılabilmesi için taahhütnamelerin süresi içerisinde mutlaka onaylanması gerekiyor.

KYK bursları nasıl kesilir?

Bir öğrencinin disiplin suçu işlemesi ve bunu tekrarlaması sonrasında okul ile ilişiği kesildiği durumlarda KYK bursu da kesilmekte.

Bir öğrencinin okulu bırakması sonucu yine KYK bursu kesilmektedir. Örneğin 2 dönem üst üste ders kaydı yaptırmayan öğrencinin 2. Dönem itibariyle Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) bursu da kesilmektedir.

2 yıl okuduktan sonra başka bir bölüme geçen ve 2 yıl da orada okuyun öğrencinin mezuniyetine 1 yıl kalsa dahi 4. Yılını doldurduğu için öğrenim kredisi ve KYK bursu kesilecektir.

En önemlisi KYK bursunda başarı şartı söz konusudur. Bir öğrencinin 4 ve daha fazla başarısız dersi olduğu durumlarda KYK bursu kalan ders sayısı 3'e düşene kadar kesilmektedir. Yine her üniversitenin kendi belirlemiş olduğu not ortalamasının altına düşmeniz halinde de bursunuz kesilir.

KYK burs ücretleri ne kadar

2018 yılı itibariyle KYK bursu 425 TL'den 470 liraya yükseltildi.

Önemli Not: Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs ve kredilerinden sadece Önlisans ve Lisans öğrencileri faydalanabiliyor. Yüksek Lisans burs başvurusu için ise yine KYK kapsamında ayrı burs bulunuyor.