Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2011'de açıklanan ve kamuoyunda "çılgın proje" olarak bilinen Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin detayları paylaşacağı basın toplantısı düzenledi

Daha önce proje kapsamında 5 alternatif üzerinde çalışıldığını belirten Arslan, söz konusu çalışmanın tamamlandığını söylemişti.

Depreme Göre Çalışma

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Kanal İstanbul ile ilgili detayları şöyle anlattı:

Ağustos 2017 tarihi itibarıyla çalışmalara başlandı. Güzergahların tespiti buna bağlı olacaktır. Sayısal model çalışmaların yapılması, deprem risk değerlendirmelerinin yapılması, rüzgar ve dalga ikliminin çalışmalarının yapılması ve entegre olacağı bütün projelerin yapılmsı bu yılbaşı itibarıyla çalışmalarımızı tamamladık.

Şimdi de tespit ettiğimiz alternatif üzerinde çalışmalara devam edeceğiz. Yeraltı su modelleme çalışmalarının yanı sıra sayısal modelleme çalışmaları devam etmektedir. Deprem tehlikesi sonuçları 2475 yıllık ortalama yenileme sürelerine bağlı kalarak çalışmalar yapılmıştır. Deprem bilgi birikimine göre belirlenmiştir. Risk değerlendirmesi kapsamında olabilecek depremlerin olası alanları ve büyüklüklerine göre modellemeler yapılmıştır.

5 Farklı Güzergah Üzerinde Çalışıldı

5 farklı güzergah üzerinde çalışmalar devam ettirildi. Sayısal modelleme çalışmaları da yaptık. Farklı zemin türleri tespit edildi. 25 yıllık rüzgar verileri kullanılarak, modelleme yapıldı. Rüzgar ve dalga iklim koşulları irdelendi, dalga yükseklikleri belirlendi. Kanal içinde gemi geçişlerinden oluşacak dalgalar en olumsuz senaryolara göre belirlendi. 7 bin metre sondaj çalışması ile 17 bin metre sondaj tamamlandı. Göl ve deniz tabanından çıkacak kazı malzemeleri, kazı malzemesinin dolguda kullanılması da dahil değerlendirildi. Kazı malzemelerinin dolgu malzemesi olarak kullanılabileceği de tespit edildi. Tarım arazilerinde kullanılabilecek toprak, bir kısım malzeme de üçüncü havalimanında oluşan çukurların doldurulabileceği de belirlendi.

İşte Kanal İstanbul'un Güzergahı

5 güzergah içindeki çalışmalar sonucunda dördüncü alternatif olarak düşündüğümüz Küçükçekmece- Sazlıdere- Durusu yolu. Güzergahımız 45 kilometredir. 3. havalimanına göre konumu Küçükçekmece'den girişi olarak belirlendi. Bitirdiğimiz 125 kilometrenin dışında Avrupa tarafında Kınalı'dan Tem'e bağlıyoruz, Anadolu Yakası'nda Akyazı'ya bağlıyoruz. Yine Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçip, hızlı tren hattında olacak. En güneyde de D100 Karayolu güzergahı olacak. Marmara tarafındaki 3 tane geçişi Marmaray'da olduğu gibi batırma tüple Küçükçekmece Gölü'nün altından geçirmeyi hedefliyoruz. Kanal İstanbul'dan kaynaklı yarma yaptığımızdan viyadük gerektiren geçişler olmayacak.

Kanal İstanbul'un güzergahı.

Beş alternatif üzerinde çalışmalar yapıldı. En doğru avantajlı konumu sağlayan alternatifi de bugün itibariyle kararlaştırdı. Küçükçekmece-Sazlıdere ve Durusu koridoru üzerinde çalışmalarımız devam edecek. Yap-İşlet-Devlet ile ihale süreçlerini bitirip, ilk kazıyı vuracağız.

Kanal İstanbul Güzergahı'nın Tüm Detayları

Kanal İstanbul güzergahı Marmara Denizi'ni Küçükçekmece Gölü'nden ayıran kıstaktan başlıyor. Altınşehir ve Şahintepe mahallelerinden geçerek Sazlıdere Baraj Havzası boyunca devam edecek Kanal İstanbul, Terkos ve Durusu mahallelerinin yakınlarında Terkos Gölü'nün doğusundan Karadeniz'e ulaşacak. Proje alanı, Arnavutköy (28,6 km) Küçükçekmece (7 km), Başakşehir (6,5 km) ve Avcılar (3,1 km) ilçe sınırları içinde.

Kanal İstanbul'un Maliyeti Daha Fazla Olacak

Ülkemizin en büyük projesi yaklaşık 10,5 milyar avro ile üçüncü havalimanımız. Kanal İstanbul ondan da büyük olacak. 45 km boyunca önemli bir güzergahta çalışma yapılacak. Doğu-Batı aksında da kentsel dönüşüm de dahil bir maliyeti olacak. Üçüncü havalimanından da büyük bir projeden bahsediyoruz. Rakam zikretmeyeyim.