Elbistan Anadolu Mesleki Ve Teknik Lisesi Öğrencilerinin Büyük Bir Emek Vererek Hazırladıkları Onlarca Proje, TÜBİTAK Bilim Fuarında Sergilendi. 
İçlerinden Bazıları İse Oldukça İlgi Çekiciydi.
Sergide Görme Engelliler İçin Geliştirilen Mesafe Ölçer Akıllı Şapka, Atıklardan Üretilen Enerji, Yakından İzlenemeyen Televizyon, Akıllı Telefon İle Elektrikli Cihaz Kontrolü Projeleri Ön Plana Çıktı. 
11. Sınıf Öğrencisi Taner Güzel, Görme Engelliler İçin Ürettiği Akıllı Şapka Projesi İle Görme Engelli Bireylerin Hayatını Daha Çok Kolaylaştırmak İstediğini, Yaklaştıkları Tehlikelerden Mesafe Ölçer Şapka İle Korunacaklarını İfade Etti. 
Recep Tayyip Hamza Ve Furkan Bilen Adlı Öğrencilerin Geliştirdiği Yakından İzlenemeyen Televizyon Projesi İle Aileler Artık Çocuklarının Göz Sağlığı Konusunda Rahata Kavuşacak.
Danışman Öğretmen Özcan Ünal İse Solucan Gübresinin Bitkiler Üzerindeki Etkisini, Farklı Gübreler Kullanarak Ortaya Çıkardı.
Okul Müdürü İlyas Gezer, Fuarda 20 Adet Proje Olduğunu Belirterek Tamamının Öğrencilerin Fikirleri İle Ortaya Çıktığını, Bu Tür Organizelerle Öğrencilerin Bilime Olan İlgilerinin Arttırılmaya Çalışıldığını Söyledi.