Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Bağcılar 6. Olağan İlçe Kongresi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

2019 seçimlerinde Bağcılar'da hem belediye başkanlığında, hem milletvekilliğinde hem Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çok daha büyük oranlarda tarihe geçecek bir netice bekliyorum. Bunun için hep birlikte daha çok çalışmamız gerekiyor. Kucaklayıcı olacağız asla uzaklaştırmayacağız. Birlikte büyük Türkiye'nin inşasını gerçekleştireceğiz. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz buralardan artık geri adım atamayız dedik

Bağcılar bugün 22 kilometrelik alandaki 750 bin nüfusu ile İstanbul'un önde gelen ilçeleri arasında yer alıyor. Bu bölge ilk ilçe olduğunda kışın çamurdan yazın tozdan geçilmeyen bir yer durumundaydı. Yoğun bir çalışmayla işte bugünlere geldik. Son yıllarda burada yapılan parklar, sosyal ve kültürel merkezler, müzeler ilçenin adeta çehresini değiştirmiştir. Bugün farklı bir Bağcılar var. 740 trilyon liralık yatırım ile ilçede yaşayanların yaşam kalitesini yükseltmiştir.

Kanal İstanbul için geri sayım sürüyor

Marmara'nın etrafını otoyol ile kuşatma projemizin bir parçası olan Çanakkale 1915 Köprüsü'nün inşası şu an sürüyor. Tüm etapları tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak 3. Havalimanı'nın inşası sürüyor. 3. Havalimanı'nın yıllık yolcu kapasitesi 90 milyon olacak. Kanal İstanbul için geri sayım sürüyor. Çok uzak olmayan bir gelecekte ihalesine çıkılacak. İstanbul'a sağlıkta tam 127 tesis kazandırdık. Her alanda İstanbul'u tarihinde görmediği hizmetlerle donattık.

İstanbul'dan aldığımız güç ve ilhamla hem bu şehri hem ülkemizi büyütüyor güçlendiriyoruz. Türkiye yükseldikçe, kendi kararlarını aldıkça rahatsızlık açıklamaları, endişe beyanları, politika değişikliği sinyalleri gelmeye başladı. Türkiye'nin Afrin operasyonundan rahatsız olanlar bölgemizdeki insanlık dışı görüntüler karşısında derin bir sessizliğe gömülmüşlerdi. Doğu Guta'da binlerce insan ağır silahlarla can verirken bunlar hiç rahatsız olmadılar. Mesela Almanya'da hemen her gün bir camimizin bölücü teröristler veya ırkçılar tarafından saldırıya uğraması bunlarda hiç endişeye yol açmıyor. Filistin'deki sivil halka uygulanan zulümden bunlar hiç rahatsız olmuyor. Bunların duyarlılığı sadece Türkiye'ye karşıdır. Çatlasanız da, patlasanız da biz hakk hakim oluncaya kadar bu yolda devam edeceğiz.

"Biz dost edinmeye ve düşmanları azaltmaya mecburuz"

Bunların vicdanları nasırlı. Türkiye husumeti dışında kıllarını dahi kımıldatmazlar. Bizim itirazımız batı yönetiminlerinin sergilediği çifte standartlardır. Biz dost edinmeye mecburuz. Düşmanları azaltmaya. Buna çok çalışacağız buna gayret edeceğiz.

"Cumhur İttifakını hazmedemeyenler var"

Bir Cumhur İttifakı oluşuyor. Biz Cumhur İttifakı ile bu mesafeyi alıyoruz. Biz Cumhur ittifakıyla Türkiye'de bir değişimi dönüşümü gerçekleştireceğiz. Bu ittifakı da bildiğiniz gibi MHP ile beraber partimiz yapıyor. Bunun artık yetkili kurullarda kararını verdik. Adımını attık. Hayırlı olsun. Mübarek olsun. Tabi bunu hazmedeyenler yok değil var. Olacak. Niye? Zira AK Parti ile MHP'nin böyle bir birleşme böyle bir cumhur ittifakı yapması hasımları çıldırtıyor. Onların da kimler olduğu belli. Hakiki dostlarımızın kimler olduğunu biliyoruz. Ve onları da el üstünde tutuyoruz. Bunun yanında bir müttefikimiz olduğunu iddia edenler var. Bir de gerçek müttefikimiz olduğunu iddia edenler. Onların da kimler olduklarının gayet iyi farkındayız. İster dostluk için olsun, ister belirli bir alanda ve konuda iş birliği için olsun bize uzatılan hiçbir samimi eli havada bırakmadık, bırakmayız. Aynı eli yumruk olup üzerimize geliyorsa kimse kusura bakmasın ona da karşılık vermesini biliriz.

Bugün itibarıyla Afrin'deki mücadelemiz kararlı bir şekilde devam ediyor. Afrin'de iş bitmeyecek. Afrin'in devamı var. İdlib, Münbiç var. Fırat Kalkanı bölgesi ile bunun bütünleşmesi var.

Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 731 oldu

Bütün mesele oradaki masum kardeşlerimizi yerlerine kavuşturmak yatıyor. Salona gelirken sordum son terörist etkisiz hale sayı itibari ile ne kadara geldi. Aldığım rakam şu, 3731 terörist etkisiz hale getirildi. Şehitlerimiz de var ancak şehitler işte bu teröristlerin elhamdülillah bu noktaya gelmesinin vesilesidir ve onun asıl bereketi onlardır.

Bu şehitlerimize en büyük müjde sevgililer sevgilisi peygamberimize komşu olacaklar. Bundan daha güzeli olabilir mi? Rabbim bizlere de o makamı lütfetsin inşallah.