Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Ülkemizin istiklaline kastedildiği o karanlık geceyi sizler dcesaretinizle apaydınlık bir güne çevirdiniz. Sizler istanbul'un diğer ilçelerindeki kardeşlerimle beraber Türk demokrasi tarihine altın harflerle işlenen bir destan yazdınız. Mesele bağımsızlık olduğunda bu milletin neler yapabileceğini tüm dünyaya gösterdiniz. Dost, düşman herkes artık bir gerçeği kabul ediyor. Türk milletinin iradesini esir alacak, bu millete diz çöktürebilecek, korkutacak, sindirecek, pranga vuracak hiçbir dünyevi güç yoktur. Bunu gördüler. 

Sultan Fatih'in 5 buçuk asır önce yaktığı fetih ateşi hamdolsun halen gönülleri ısıtmaya devam etmektedir. Yedi düvele Çanakkale geçilmez dedirten o inanç ve ruh, bu topraklarda halen dik ve ayaktadır. Evvelallah bizler bu şekilde dik durdukça, birbirimize kenetlendikçe, Türkiye'yi hedeflerine ulaşmaktan kimse alıkoyamaz. Biz işte bu salondaki gibi Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Arap, Boşnak hiçbir ayrım yapmaksızın birbirimizi Allah için sevmeye dikkat ettikçe fitne girişimlerinin hiçbiri bir işe yaramaz.

Kardeşlerim merhum Akif'in ifadeleriyle, "Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez." 

Vatandaşlarımız kendi geleceğini hem de ülkemizin istikbalini partimizde görüyor. Türkiye'yi hayalleriyle, hedefleriyle buluşturacak yegane hareketin işte karşımdaki bu kadro olduğunu görüyorum. Bunun için de bize ve size çok büyük umutlar bağlıyor. Hangi sebeple olursa olsun, bu umutları boşa çıkarmaya hakkınız yok. Bu davaya gönül vermiş, kendini bu hareketin bir neferi olarak gören kardeşimin, küsmek, darılmak, yorulmak gibi bir mazereti olamaz. Biz pazara kadar değil mezara kadar yol yürümeye aitleşmiş insanlarız. Biz son nefesimize kadar ülkemize ve milletimize hizmet etmeyi kendimize görev bilmiş dava adamlarıyız. Hep söylüyorum, "Bizde görev sorumluluktur. Bizde paye demek, gece uykularını kaçıracak kadar ağırbir yükün altına girmektir. Bizde siyaset ikbal için değil hakkın ve halkın rızasını kazanmak için yapılır. 

-Gençler, bizim dava ahlakımızda makam, mevki, ve koltuklar sadece millete daha iyi hizmet etmenin bir aracıdır. Bunların amaç haline getirilmesine bugüne kadar izin vermediğimiz gibi bundan sonra da göz yummayız. Bize verilen tüm imkanların aynı zamanda bizim için bir imtihan meselesi olduğunuunutmadan çalışmalıyız. 2019 seçimlerine kadar AK Parti'nin hizmet bayrağını çok daha yükseklere çıkarmanın mücadelesini vermeliyiz. Şu gerçeği bir an olsun aklımızdan çıkarmamalıyız. AK Parti'nin geleceğiyle Türkiye'nin geleceği adeta iç içe geçmiştir. Bu hareket ne kadar sağlam durursa, ülkemiz de milletimiz de o kadar güçlü olur.

-7 Haziran seçimleri, en küçük bir sendelemenin ülkemize maliyetinin neler olabileceğini çok açık ve net göstermiştir. darbeci zihniyetin nasıl hortladığını, birilerinin eskiden olduğu gibi siyasete nasıl ayar vermeye yeltendiklerine o günlerde hep beraber şahit olduk. 28 Şubat döneminden çok iyi tanıdığımız manşetlerin yeniden atılmaya başlandığını gördük. 

-Bölücü terörün durumu fırsata çevirmek için nasıl ilçeleri işgale yeltendiğini hep birlikte yaşadık. Şayet o kritik süreci iyi yönetmeseydik 15 yıllık kazanımlarımızı kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyaydık. Şayet biz o günlerde dirayetli ve kararlı davranmasaydık. Bugün Türkiye çok daha ciddi sorunlarla mücadele etmek zorunda kalacaktık. Ülkemizin tekrar benzer maliyetler ödemesine, aynı sıkıntının ve badirelerle bırakılmasına tahammül edemeyiz.

kongre öncesi vatandaşlara hitap etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güngören 6. olağan ilçe kongresinde konuştu. Terörle mücadele operasyonlarına değinen Erdoğan, "İnlere girseniz sizi o inlerde bulacağız, çıkaracağız" dedi.

Erdoğan, "Onları o mağaraların içerisinde yok ettik. Bitmedi, öyle kaçtılar ki, Suriye'ye kadar. Suriye'de de nerelerde çıktıklarını görüyorsunuz değil mi? Fırat Kalkanı Harekatı ile Afrin bütünleşecek. Buradan kaçmak zorunda kalanlar Türk ordusunun, Mehmedimizin kontrolünde topraklarına dönüyorlar, dönecekler. Biz mazlumların yanındayız, zalimlerin karşısındayız" dedi.