Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de, "Valiler Toplantısı"nda konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Eski o pısırık Türkiye'ye alışmış olanlar, iddialı, vizyoner ve güçlü bir ülkeyi, güçlü bir Türkiye'yi hazmedemiyorlar'' dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Türkiye, içeriden ve dışarıdan kuşatılmaya çalışılıyor. Ülkemiz, tıpkı pençeleri sökülmüş bir aslan gibi ehlileştirilmek, boyunduruk altına alınmak isteniyor. Eski o pısırık Türkiye'ye alışmış olanlar, iddialı, vizyoner ve güçlü bir ülkeyi, güçlü bir Türkiye'yi hazmedemiyorlar. Bizim alan el değil de veren el durumuna gelmemiz birilerinin kabusudur. Türkiye'nin bağımsızlığına leke sürdürmeme kararlılığı birilerini ciddi olarak rahatsız ediyor.

ABD İLE VİZE KRİZİ

Bu olayı ortaya çıkaran buradaki bir büyükelçidir. Amerika'nın Türkiye gibi bir stratejik ortağını bir kendini bilmez büyükelçiye feda etmesi kabul edilemez. Buna bizim evet dememiz mümkün değil. Onların aldığı karar neyse kelimesi kelimesine aynını onlara iade edeceksiniz dedim.

Biz size muhtaç değiliz. Paramızla silah istediğimiz zaman kongre diyorsun ama terör örgütüne para dahi olmadan ücretsiz olarak veriyorsun. 3 bin 500'e ulaşan TIR Kuzey Suriye'ye girmiş vaziyette bu TIR'larla bunlar oraya getirildi. Sayın Başkan'a sordum bundan haberiniz var mı? Olur mu öyle şey dedi. Bunlar bizi herhalde görmez sağır zannediyorlar ama böyle bir Türkiye yok artık. Sizler dik durursanız o zaman bunlar buralarda en ufak bir cirit atamazlar.

Türkiye asırlık bir hesaplaşmayla karşı karşıyadır. Gezi olaylarında duvarlara 'Zulüm 1453'te başladı' diye yazılması asla tesadüfi değildir. 1453'ü zulüm olarak görenler olsa olsa Bizans'ın çocukları olur bu milletin evladı olamaz.

Terör koridoru sadece Türkiye'yi kuşatmaya yöneliktir. Rejim PKK'ya Barzani'ye yanınızdayız diyor. PYD ile çatışanlar veya Barzani ile çatışan PYD şimdi beraberiz diyor bunlar birbirinin dostudur bizim dostumuz olamaz.

Sig Sauer diye bir silah bizim polis teşkilatımız kullanmamalı artık biz kendi ülkemizin silahlarını kullanmak suretiyle adım atacağız. Biz kendi ürettiklerimizle kendi ülkemizde üretilenlerle bunu yapalım.

Suriye'yi dünyanın en büyük silah pazarına çevirenler, eli kanlı katilleri en modern silahlarla donatanlar, tüm bunları herhalde demokrasi aşkına yapmıyorlar. Bunların demokrasi ile alakası yok, kesinlikle yok.

Şayet biri, ülkemizin son bir kaç yıldır yaşadığı açık ve örtülü operasyonları önemsizleştirmeye çalışıyorsa, o kişi bilinçli bir manipülatördür. Ülkemize diz çöktürmek için alınan kararlardan kendi hükümetini sorumlu tutan kişi aklını, hırslarının emrine vermiş bir zavallıdır. Şayet bu tarz hezeyanlar bir ülkenin ana muhalefet partisinin genel başkanından çıkıyorsa artık bu zatı kusura bakmayın yerli ve milli göremeyeceğim gibi bu ülkenin hassasiyetlerine kulak veren birisi olarak da görmem mümkün değildir. Kuşkusuz zor günler aynı zamanda, eleme, elenme ve ayrışma günleridir.

Kalkacak bize karşı böyle bir tavrı takınacaklar burada şu kadar kayıp varmış. Birileri çıkmış öğrenciler Amerika'ya gidemiyor mesele millidir vatandır gerisi teferruattır. Yolu doğru olanın yükü de ağır olur. Allah hiç kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemez.

Demokrasi demokrasi deyip teröristleri ülkesinde saklayan bu ülkelerden başka ülke var mı? PKK'lısını da FETÖ'cüsünü de saklayacaksın. Dosyalar gelecek dosyalara itibar etmeyeceksin. Amerika'da benim korumalarımı 14 tane korumamı bunlarla ilgili orada gözaltı kararı çıkartacaksın tutuklama kararı çıkartacaksın sonra görüşeceğiz diyeceksin bunlar federal devletin polisleri değil eyaletin polisleridir. Lafa geldi mi koskoca Amerika'sın.''