İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda saat 9.30 'da gerçekleştirilen eğitimler Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğünden Uzman Polis Memurları tarafından verildi.

Cinayet ve intihar gibi adli olaylarda olay yerinde müdahalede bulunan 112 acil ekiplerinin adli vakalarda, tıbbi müdahalenin yanı sıra hukuki boyutta da doğru yaklaşımı hedeflendi. Eğitimde olay yeri, olayın özelliği, gelişebilecek tehlikeler, adli deliller, olayın üzerinden geçen zaman açısından değerlendirilmeler ile ilgili bilgiler verildi.

Olay yerinin doğru ve yeterince değerlendirilmesi, etkin güvenlik önlemlerinin de alınması ve olay yerindeki bulguların gözlenip değerlendirilmesi 112 Acil personellerine görsel ve uygulamalı olarak anlatıldı.

Daha sonra Yapılan pratik eğitimde 112 sağlık ekipleri bir cinayet vakasına müdahale etti. İlk yapılan senaryoda, ofisinde silahla öldürülen bir şahsa, olay yerine ilk gelen 112 acil ekipleri müdahale etti. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğünde görevli uzman eğitimciler, ekibin yapmış olduğu doğrular ve yanlışlar üzerinde durdu.

Verilen eğitimler sonunda katılımcı personeller teste tabi tutuldu.

Daha sonra saat 15.00'da Sağlık Müdürlüğü Çalışan Hakları Güvenliği ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Birimi tarafından organize edilen uyuşturucu madde kullanımının etkileri ve müdahale konusunda bilgi verildi.

 112 çalışanlarına, madde bağımlılığı konusunda bilgilendirmeyi Necip Fazıl Şehir Hastanesi Acil Uzmanlarından Dr. Seçil Bayer yaptı.

 Program sonunda katılımcılara, katılım belgeleri verildi.