Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi Tarafından Şehit Yakınları İle Gaziler Onuruna Verilen İftar Davetine Katıldı. Vali Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Albay Adnan Köşker, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Jandarma Komutanı Albay Cafer Öz, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Türkiye Harp Malulü Şehit Gazi, Dul Ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman, Daire Amirleri, Şehit Yakınları ve Gaziler Katıldı.

‘’SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM’’

Bugün Maalesef Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde Seçim Çalışmaları Esnasında ak Parti Milletvekili adayımız Ak Parti Milletvekilimiz İbrahim Halil Yıldız Kardeşimizin seçim Çalışma Grubuna Dönük Esnaf Gezisi Sırasında Hain Bir Saldırı Gerçekleştirildi. Bu Saldırıyı Şiddetle Kınıyorum.

Maalesef Milletvekilimizin Abisini Bu Saldırıda Kaybettik. Bir Tanesi Ağır Yaralı Olmak Üzere Üç Kardeşi Şu Anda Yaralı. Hem Valimizden Bu Konuda Bilgi Aldım Hem De Milletvekilimizi Aradım. Maalesef Saldırının PKK'ya Müzahir Bir Grup Tarafından Yapıldığı Görülüyor Ve Şu Anda Bu Saldırıya Dönük Gerekli Çalışmalar Ve İncelemeler Yürütülüyor. Öncelikli Olarak Yarın Bayram VE Yarınki Bayramımız Biraz Buruk Olacak.

‘’BU ÜLKENİN ÇÖZÜM MERCİ SİYASETTİR’’

Siyasetin Bu Ülkede Bütün Sorunların Çözüm Merci Olduğunu Her Zaman Söyledik. Ama Bu Ülkede PKK Terör Örgütü Ve PKK Terör Örgütünün Uzantısı Durumundaki Yapılar Demokratik Siyasetten Yana Hiçbir Zaman Olmadılar Silahla Aralarına Mesafe Koymadılar, Terör Örgütü İle Aralarında Mesafe Koymadılar.

‘’BU SALDIRI DEMOKRATİK SİYASETE DÖNÜK BİR SALDIRIDIR’’

Bu Ülkede Demokratik Siyasetin Egemen Olması Silahın Şiddetin Terörün Son Bulması İçin Bir Mücadele Veriyoruz Ve Bugün Hükümetimizin Devletimizin Verdiği Mücadele Öncelikli Olarak Demokrasimizi Koruma Mücadelesidir, Kamu Düzenini Sağlama Mücadelesidir, Özgürlüklerimizi Ve Gündelik Hayatta Çocuklarımızın Özgür Bir Şekilde Yaşamını Devam Ettirme Mücadelesidir. Bu Saldırıda Demokratik siyasete Dönüp Bir Saldırıdır.

‘’SURUÇ’TAKİ KARDEŞLERİMİZİ SUKÜNETE DAVET EDİYORUM’’

Ben Suruç'taki Kardeşlerimizi İtidale, Sükunete Davet Ediyorum. gerekli Bütün Önlemler Alınmıştır İşlemler Yapılmaktadır. İçişleri Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız Bu Konuda Hızlı Çalışmalarını Sürdürmektedir. İlgili Savcılar, Adalet Bakanlığı tarafından Bu Konuda Gerekli Çalışmalar Hızla Yürütülüyor. O Yüzden Öncelikli Olarak Suruç'ta Oradaki Partililerimize Seçmenlerimize İtidal Çağrısı Yapıyorum. İbrahim Halil Yıldız Kardeşimize Başsağlığı Diliyorum, Yaralılarımıza Acil Şifalar Diliyorum, Bu Saldırıyı Gerçekleştiren Nerede Şiddetle Kınıyorum.

‘’YENİ ADETLERİ SOSYAL MEDYADA KARA PROPANGANDA’’

Bu Saldırıyı Gerçekleştiren Nerede Bir Taraftan Da Şu Anda Maalesef Sosyal Medyada Kara Propaganda Yapıyorlar. Şimdi Yeni Bir Adet Ortaya Çıktı; Bir Taraftan Saldırı Gerçekleştirip Sonra Da Sosyal Medya Üzerinden Sanki Saldırıya Uğramış Gibi Bir Paylaşımlarla Ve Kara Propagandaya Başladılar.

‘’BUGÜNKÜ SALDIRININ ASIL SORUMLUSU SİYASETİ ÇÖZÜM KURUMU OLARAK GÖRMEYENLERDİR’’

Bu Ülkede Yıllarca PKK Terör Örgütüne Övgü Dizen Ve PKK Terör Örgütüne Dağ Kadrosuna O Gencecik Çocukları Gönderen HDP'li Siyasetçiler Bugün Maalesef Bu Şiddetin, Terörle Arasına Mesafe Koymayan, Silahla Arasına Mesafe Koymayan Ve Siyaseti Çözüm Kurumu Olarak Görmeyen Anlayış Bugünkü Saldırının Asıl Sorumlusudur.