Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne Bağlı Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri ‘’Altınkızlar’’ Olarak Adlandırılan Gezici Hırsızlık Şebekelerinden Kenti Korumak İçin Adana Ve Kayseri Yolunda 24 Saat Uygulama Yapıyor.

Birçok Vatandaş Tarafından Kısa Süreli Evden Ayrılma Durumunda Kilitlemeden Çıktığı Evin Kapısı, Bohçacı Görünümlü Esmer Bayanlara Umut Oluyor.

Sözde Kapıda Satış Yapan Veya Dilenci Süsü Veren Esmer Bayanlar Hedef Dairenin Kapısına Kadar Geliyor Ve Zile Basıyor. Evden Ses Gelmeyince Yanlarında Getirdikleri Plastik Kartla Kapı Dilini Düşürüp Eve Giriyor.

Altın Kızlar Lakaplı Hırsızlık Olayını Gerçekleştiren Şahıslar, Özellikle Çoğunluğu Kadın Olmak Üzere Çevre İllerden Gelerek Girdikleri Evlerde Direkt Yatak Odasına Yöneliyor Ve Buldukları Para Ve Ziynet Eşyalarını Çalıyor.

Kilitli Kapılardan Umduğunu Bulamayan Ev Hırsızları İse Başka Hedefe Yöneliyor.

Emniyet Müdürlüğü Yetkililerinden Yapılan Açıklamaya Göre 48 Ayrı Kadın Grubunu Durduran Polisin Son İki Yılda 156 Kadın Şüpheliyi Kente Girmeden Engellediği Ve 279 Kadın Şüphelilere İşlem Yaptığı Öğrenildi.

EMNİYET UYARIYOR!

1. UYARI: Kapıları Anahtar İle Kilitleyin

2. UYARI: Şüpheli Durumundaki,  Satıcı, Dilenci Veya Bohçacı Varsa 155 E İhbar Edin

3. UYARI: Ziynet Eşyalarını Evde Bulundurmayın, Bulundurursanız da Asla Yatak Odasına Koymayın

İŞTE POLİSTEN DİKKAT ÇEKİCİ UYARILAR

 - Kapınızı Sadece Çekip Ayrılmayın Anahtar İle Kilitleyin

- Ziynet Eşyalarınızı Yatak Odasında Bulundurmayın

- Pencereleri Açık Unutmayın

 - Akşamları Evden Kısa Süreli Ayrılırken Bir Odanın Işığını Açık Bırakın Ki Sizi Evde Zannetsinler

- Site Girişlerine "Kamera İle İzlenir " Yazısı Astırın Mümkünse Kamera Olsun

- Dilenci Ve Bohçacı Bayanları Çarşıda; Otobüste,  Sokakta Ve Apartmanda Gördüğünüz An Polise İhbar Edin

Altın Kızlar Denilen Bu Hırsız Kadınlar, Sadece Altın Ve Para Çaldığı İçin Böyle İsimlendirilmiş Olup Çoğu İnsanın Kapısına Gelerek, Çaldıkları Kapı Açılırsa, Para Dilenip Bir Başka Adrese Geçiyorlar.

Bu Kadınların Ortak Özelliği İse Hem Sabıkalılar Hem De Üzerlerinden Kapı Açmakta Kullandıkları “Plastik Kart” Çıkıyor.

Kapıdaki Bohçacı Ve Dilenci Hırsız Olabilir, İhbar Edin, Şikayetçi Olmanıza Gerek Yok, Kimliğiniz Gizli Tutuluyor.

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Ekipleri Altın Kızlar Grubundan Zaman Zaman Suçüstü De Baskın Yapıyor. Bu Şüpheli Kadınların Tespit Edilmesiyle Yapılan Baskınlarda Üzerlerinden Yüklü Miktar Para Ve Altın Çıktığı Da Olurken, Suçları Tespit Edilmesiyle Sevk Edildikleri Adli Mercilerce Tutuklanmaları Sağlanıyor.

UYARI!

‘’Bu Tür Hırsızlık Olaylarında 155 Polis İmdat Hattını Çekinmeden Arayabilirsiniz. Ayrıca Kimlik Bilgileriniz Gizli Tutulacaktır.’’

HABER: SİBEL GÜRLE