Teknoloji ne kadar ilerlese de geleneksel baba dede oyunları bir türlü unutulamıyor.

Elbistan Kaymakamlığı öncülüğünde yapılan geleneksel çocuk oyunları şenliğinin üçüncüsüne start verildi. Amaç, teknoloji yaygınlaşmadan önce oynanan baba dede oyunlarının unutturulmaması.

İlçedeki geleneksel çocuk oyunları şenliğine 21 okuldan 3 bin öğrenci katılıyor. Şenlik, İlçe protokolü ve öğrenciler arasında yapılan halat çekme yarışması ile başladı.

Elbistan Gençlik merkezi karnaval yerine döndü.

Minik öğrenciler teknolojiden uzak bir şekilde, arkadaşları ile bir araya gelerek oyun oynamanın hazzını yaşadılar.

Programın açılış konuşmasını yapan Kaymakam Tuncay Akkoyun, bu tür organizeler ile çocukların özünden kopmasını engellemeye çalıştıklarını belirterek, bu tür aktiviteler ile öğrencilerin birlikte hareket etme kabiliyetlerini geliştirdiklerini söyledi. Akkoyun konuşmasında; “Elbistan’da eğitim seviyesinin yükseltilmesi kadar, öğrencilerimize, çocuklarımıza sosyal ve sportif alanda da aktiviteler yaptırmak, bu aktiviteleri artırmak ve hatta il düzeyinde, ulusal düzeyde yarışmalarda başarı kazanmak amacıyla gerek Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüz ve gerekse Gençlik Merkezi müdürlüğümüz büyük bir gayret sarf ediyor. Bunların yanında bugün başlayacak geleneksel çocuk oyunları şenliği gibi 7’den 70’e nesilleri buluşturan, hafızaların silinmesine mani olan ve dedesinin, babasının oynadığı oyunları, torunlarını ve çocuklarının hep birlikte oynayabildiği gerçekten milli ve manevi açıdan da kıymetli gördüğümüz bu şenliği başlatıyoruz. Bu şenliği neden önemsiyoruz? Çünkü hem çocuklarımız kendi tarihinde, kendi geçmişinde, büyüklerinin, babalarının, dedelerinin, annelerinin, teyzelerinin oynadığı oyunları bugün hep birlikte belki de onlarla birlikte oynama imkânı bulabilecek. Tarihi değerlere ve milli değerlerine sahip olacak. Günümüzde yaşadığımız hareketsiz yaşamı ortadan kaldırmış olacağız. Ve biz her zaman çocuklarımıza, hatta velilerimize şunu tavsiye ediyoruz; günümüzde yaşanan en büyük sorunlardan biri, çocuklarımızın hareketsiz kalmaları. Bilgisayar ve televizyon başında saatlerce hareketsiz durmaları. Bu hem zihni dünyalarında, hem de bedensel olarak çocuklarımızın gelişimini olumsuz etkiliyor. Bunların aksine daha hareketli ve dışarıda daha fazla vakit geçirmelerini sağlayacak bu tür organizasyonların hem çocuklarımızın zihin dünyasını, hem de bedensel olarak olumlu etkileyeceğini düşünüyoruz.” Diye konuştu.