Kervanhan’da düzenlenen basın toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, Kahramanmaraş Dondurması’nın tanıtımı için çaba ve gayret sarf ettiklerini söyledi.

DÜNYADA İKİ DONDURMA VAR

Daha önce yıllar yapılmak istenmesine karşılık bir türlü yapılamayan Dondurma festivalinin startını kardeş şehir Trabzon’dan verdikleri hatırlatan Başkan Erkoç: “Yıllardan bu yana şehrimizde bölgemizde çeşitli festivaller yapıldı. Ancak dondurmayla ilgili bu tür bir çalışma yapılmamıştı. Gittiğimiz her yerde vatandaşlarımız, hemşehrilerimiz bu yöndeki taleplerini bize dile getirdiler.  Bizde bu sene yapıyoruz. Festivalimiz 8 Eylül Cuma günü Trabzon’da başladı. Tanıtım çalışmalarımız Trabzon’da başladı. 13 ilde devam etmekte.

Dünyada şehir adıyla anılan iki dondurma var. Biri Maraş dondurması diğeri Roma dondurması… Dünyada insanlar tarafından akredite edilmiş bir ürün Maraş dondurması. 100 den fazla ülkeye ihraç edilen Türkiye’nin, şehrimizin gururu, Ayyıldızlı bir ürün Kahramanmaraş dondurması bu çok önemli. Gıda alanında 100’den fazla ülkeye ihraç edilen dondurma dışında çok bir ürün yoktur. Dünyanın dört bir tarafında insanlar tarafından büyük beğeniyle tüketilmekte. Biz istiyoruz ki Kahramanmaraş Dondurması’nın dondurma ve tatlı sektöründeki payı daha büyük olsun. Hem şehrimizde hem dünyada Maraş dondurmasının daha çok tüketilmesi için gayret ediyoruz. Kahramanmaraş dondurması hem organik hem de milli bir üründür. Doktorlar tarafından da Maraş dondurması besleyici olarak tavsiye edilmekte. Maraş dondurması nesilden nesile devam eden bir lezzet. Bizde bu tadın artarak daha çok yayılmasını istiyoruz. Büyükşehir olarak bu sektöre destek veriyoruz.

GIDA SEKTÖRÜNE ORGANİZE SANAYİ

Başkan Erkoç, Kahramanmaraş’ın dondurmasının yanı sıra biber tarhana gibi ürünlerinin de meşhur olduğunu ve patentlerinin alındığına işaret ederek: “ Dünyanın dört bir tarafında birçok hemşehrimiz kaşıkçı olarak tabir edilen tarzda bu sektörden istihdam sağlamakta. Büyükşehir belediyesi olarak bu sektöre, Maraş dondurmasına katkımız sadece bu festivalle sınırlı değil. Dondurma sektörü gıda sektörüne yönelik bir organize sanayi bölgesi oluşturmayı planlıyoruz. Şuan yer arayışlarımız devam etmekte.

Dondurma, biber,  tarhana gibi ürünlerle gıda sektöründe, şehrimiz çok önemli bir yer arz ediyor. Amacımız bu alanda birçok yeni markalar ortaya çıkması. Dünya çapında güçlü markalar oluşsun istiyoruz.

Amaç Kahramanmaraş güçlensin, istihdam oranı yükselsin, şehrimizin istihdam alanında aldığı pay artsın istiyoruz. Biliyorsunuz artık Dondurma coğrafi işareti de aldı” diye konuştu.

SPONSOR FİRMALARIMIZA TEŞEKKÜR

1. Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali öncesinde şehirdeki dondurma firmaları ile ondan fazla firma ile toplantılar yapıldığına dikkat çeken Başkan Erkoç, dondurma firmaları ile istişare ederek bu tarihin belirlendiğini söyledi.

Başkan Erkoç sözlerini şöyle tamamladı: “Festivalimize sponsor olan firmalarımıza özellikle çok teşekkür ediyorum.  Festivalimiz sanatçı organizasyonuna bu firmalarımız büyük destek verdi.  Bu yıl ilkini düzenliyoruz inşallah geleneksel hale getireceğiz, tanıtımları yurt geneline yayacağız. Festivalimiz kapsamında ulusal baz da birçok halkoyunları ekipleri gösteri yapacak, birçok ülkeden misafirlerimiz olacak inşallah gelecek yıla daha geniş kapsamlı çalışmalar yapacağız. Dünya çapında dondurma günleri düzenlemeyi planlıyoruz.”

Basın toplantısında basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Erkoç, burada kimseyi kötülemeye veya karalamaya gerek yok. Bu bir ilk oldu. Bundan sonraki festivallerimizde tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte çalışmaları ortak olarak yürütürüz. Tüm kurum ve kuruluşlarımızın ortak amacı Kahramanmaraş halkına hizmet etmek ve Kahramanmaraş’ı hak ettiği yere getirmektir” diye konuştu.