Gerek şehir dışından gerekse şehir içerisinde kurbanlıklarını getirerek Kahramanmaraş Canlı Hayvan Borsası’nda satışa sunan üreticilerle tek tek görüşen Başkan Erkoç, kurban satışlarında da el tutuşturup pazarlık ettirdi.

İnceleme sonrasında bir açıklamada bulunan Başkan Erkoç: “ Canlı Hayvan Borsası’nda bayram heyecanı, bayram mutluluğunu buradaki alışverişler de yaşadık. Kahramanmaraş’ımıza bir hayvan borsası kazandırmıştık geçen yıl bugün. Buranın rağbet görmesi bizi çok mutlu etti. Burada en iyi şartlarda vatandaşlarımız alışverişini yapmakta. Hem satıcılar hem alıcılar için çok uygun ve güzel bir ortam var borsa da. Türkiye’nin her tarafından burada satıcılar gördük. Birçok yerden büyükbaş, küçükbaş hayvanlar getirilmiş ve Kahramanmaraşlıların hizmetine sunulmuş durumda. Fiyatlar da geçen yılla hemen hemen aynıya yakın.

Tabi vatandaşlarımıza alışveriş yaparken buradan çağrıda bulunuyoruz. Biraz daha pazarlık etmelerini tavsiye ediyoruz. Fiyatlar konusunda pazarlık ettiklerinde en güzel hayvanı en uygun şekilde alacakları inancındayız. Tabi ben buradan hayvan besleyen, hayvancılık yapan vatandaşlarımızı da tebrik ediyorum ve aynı zamanda teşekkür ediyorum Allah razı olsun. Burada ki önemli derece de üretimde Kahramanmaraş’ta yapılmakta hem bireysel olarak evlerinde besleyenler hem de çiftlik kurup hayvancılık yapan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz halkımız adına. Çünkü onlar bu ticareti besiciliği yapmasalar burada fiyatlar belki daha da yüksek olacaktı. Özellikle belirli bölgelerimizde çok yoğun şekilde besicilik artmış durumda” diye konuştu.

HAYVANCILIK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURUYORUZ

Kahramanmaraş’ta hayvancılığın gelişimi için kolları sıvadıklarını ifade eden Başkan Erkoç: “İlimizde Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği verme gayretindeyiz. İnşallah yakında Elbistan’da Türkiye’nin en büyük hayvancılık organize sanayisi bölgesini kuruyoruz. İşlemler son aşamaya geldi arazi dağıtımına başlayacağız. 400-500 civarında çiftlik kurulmasını yeni besihane kurulmasını sağlayacağız. Kahramanmaraş merkezde de bir yer araştırıyoruz şuan. İnşallah uygun bir yer bulduğumuz da Kahramanmaraş merkezde de bir hayvancılık bölgesi ilan edeceğiz. Hayvancılık ile uğraşmak isteyen vatandaşlarımızı da o bölgeye yönlendireceğiz. Tabi devletimiz de bölgede hayvancılığı desteklemekte. Özellikle geçen yıl Tarım Bakanı Sayın Ahmet Fakıbaba’nın gelip bu borsanın açılışını yaptığında burada düve sözü vermişti ve hamdolsun oda yürürlüğe geçti artık. Kahramanmaraş’ımız hayvancılık alanında çok önemli noktaya geleceği inancındayız.

Sabahın ilk saatlerinde yaklaşık saat 4’de 5’de Pazar yerine gelen 2’de 3’de evinden kalkıp bu pazarın oluşmasını sağlayanlar satıcılara, alıcılara teşekkür ediyoruz. Çünkü onlar olmasalar bu piyasalarda hayvan temin etmek daha da zor ve sıkıntılı olacak ama önemli bir kamu hizmeti yaptıkları inancındayım. Burada bu işle uğraşan arkadaşlarımızdan Allah razı olsun ve sağlıklı bir şekilde de vatandaşımıza hizmet etmekteler hepsine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.