Batı mahalleleri olarak adlandırılan bölgede yürütülen çalışmaları AK parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ile birlikte inceleyen Başkan Erkoç, Kahramanmaraş’ın ulaşımda da örnek bir şehir olması için gayret ettiklerini söyledi.

DOLGU ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Batı Mahallelerini Onikişubat ilçesine ve şehir merkezine bağlayacak köprü çalışmalarının alt yapısının devam ettiğine işaret eden Başkan Erkoç: “Şu anda şehrimizin güneyinde Kahramanmaraş merkezle batı mahallelerimiz dediğimiz Hacımustafa’dan Kaledere-Çokran’a kadar olan bölgeyi şehirle birleştiren kısa güzergahtayız. Burada dolgu çalışmalarımız çok önemli bir çalışmaya geldi. Burada yaklaşık 50 metre genişliğinde 1 metre yüksekliğinde dolgu çalışmamız var. Yolun tabliyesinin bir kısmını yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Burada dolgu çalışmalarını tamamlayıp sonra da köprü inşaatına başlayacağız. Çünkü köprü malzemelerinin buraya erişimi için öncelikle yolu yapmamız gerekiyor. Aylardan bu yana bu bölgede yoğun bir çalışma devam ediyor. Burada zemin uygun olmadığı için yoğun bir taş ve kaya dolguyla burayı geçtik. İnşallah burayı yaptığımız zaman Onikişubat ilçemizi en az 10 kilometre mahallelerine yaklaştırmış olacağız. Ağcalı Kavşağı’ndan buradaki Önsen’e giden yol 4.5 kilometre, diğer taraftan dolaştığımızda yaklaşık 15 kilometre. Dolayısıyla 10 bin 500 metre kısalmış olacak. İnşallah yılsonuna kadar burayı tamamlayıp, trafiğe açmayı düşünüyoruz” dedi.

GÜNEY ÇEVRE YOLU YAPILACAK

Kahramanmaraş’ın çevresini yollarla kuşatarak bir rink hattı oluşturmayı planladıklarını kaydeden Başkan Erkoç sözlerini şöyle sürdürdü: “Tabi bunun yanı sıra buradan bir de Güney Çevre Yolu geçecek. Bunun güzergâhını da belirledik, planını çizdik ve Karayolları Genel Müdürlüğüne verdik. Kavlaklı-Bulutoğlu’ndan gelen Kayseri-Kahramanmaraş Karayolu Bulutoğlu –Hasancıklı civarından sağa dönüş olacak, Kavlaklı istikametinden karşıya geçecek, Fatmalı’nın altından Önsen bölgesinden, Hacımustafa’nın arka tarafından tünelle Şerefoğlu ve daha sonrasında Karacasu ve Necip Fazıl Hastanesi’nden Gaziantep Yoluna bağlanmış olacak. Tabi bu yollarda bulvarlar olacak. Bu yaptığımız yol da Güney Çevre Yolunu merkeze bağlayan bir aks olacak. Yine Ceceli’den köprü ile tam üniversitenin bittiği yerde bir aks olacak. O da köprü ile karşıya geçecek. Bir Erkenez Mahallesi’nden Havalimanı’ndan bir yol geçecek.

Doğu’dan Batıya Güney Çevre Yolu, Kuzey’den güneye de şehirle bağlantı sağlayan bağlantı aksları olacak. Yani şehir içindeki trafik uç noktalardan Güney Çere yoluna inmekle kalmayıp, Gaziantep ve Kayseri yolu üzerindeki sanayi tesislerinden oluşan tır-kamyon trafiği de yapılacak bu akslarla Güney Çevre Yoluna aktarılmış olacak. Şehir içerisinde tır-kamyon trafiği olmayacak.

Şu anda yaptığımız Kuzey Çevre Yolu ile bu yollar birleştiğinde bir rink yolu oluşacak. Bu çevre yoluyla da tır-kamyon trafiği dışarı alınmasıyla da çok önemli bir avantaj olacak.

Türkoğlu’nda bir Lojistik Merkez var ve bundan dolayı bölgeden yoğun bir tır-kamyon trafiği olacak. Bu lojistik merkezden dolayı, Gaziantep, Kayseri, Sivas, Malatya, Adıyaman illerinden yoğun bir tır-kamyon trafiği bekliyoruz. Bu yollarla onları şehir merkezine girdirmeden Lojistik Merkezine aktarmış olacağız.”

YOL’SUZ MARAŞ SÖZÜ TARİHE KARIŞACAK

Kahramanmaraş’ın yol sorununun türkülere de konu olduğuna dikkat çeken Başkan Erkoç: “ Biz göreve geldiğimizden bu yana yola çok önem veriyoruz. Geçmişte Susuz Urfa, Yolsuz Maraş gibi Aşık Mahsuni’nin türküleri var. Son 15 yıldan beri Saygıdeğer Türkiye Cumhuriyeti Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çok önemli başarılara imza atılmakta. Biz de belediye olarak göreve geldiğimizden bu yana bu çalışmalarımızı daha da arttırarak hem kendi işlerimizi hem de karayollarına uygun proje sunarak bu işlerin bir an önce bitmesini sağlama peşindeyiz. Tabi milletvekillerimize çok teşekkür ediyoruz. AK Parti Milletvekilimiz Sayın İmran Kılıç, hizmetlerimizi yakınen takip ediyor” diye konuştu.

YENİ BİR ŞEHİR KURUYORUZ

Önsen bölgesinde yaklaşık 30 bin nüfusun yaşadığı ifade eden Başkan Erkoç sözlerini şöyle tamamladı: “Bu bölgede yaklaşık 30 bin nüfusumuz var. Önsen bölgesine bir şehir kuruyoruz. Planları projeleri her şeyi bitti TOKİ ile görüşmelerimiz devam ediyor. İlk etapta 2 bin konutluk bir proje var. Konut yapacağımız bölge ile şehir merkezi arası yaklaşık 11 kilometre civarında olacak. Bu da çok kısa bir mesafe. Çünkü Ağcalı Kavşağı yol ayrı ile Önsen Yol ayrımı arası 4,5 kilometre, diğer nokta da yaklaşık 10 kilometre civarında. Bu da yakın bir mesafe çünkü Kılavuzlu ile şehir merkezi 13 kilometre. İnşallah bu bölgeyi de şehre kazandırmış olacağız. Burada tarım arazilerine de büyük önem vererek, Önsen’in yamaçlarında ot bitmeyen tepelerinde yeni bir şehir yükselecek. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Bu çalışmalarımızla inşallah Kahramanmaraş’ımız ulaşım yönüyle de örnek bir il olacak.”