Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş Mitinginde Hizmete giren şehir hastanelerine ilişkin görüntüleri izleten Erdoğan, Maraş'a da şehir hastanesi yapılacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazı sahtekar medya grupları, bizim bu şehir hastanelerine gölge düşürmek istiyorlar. Sizin buna gücünüz yetmez. Sizin sahtekarlığınız size kalır." ifadesini kullandı.

Dört organize sanayi bölgesinde Kahramanmaraş'ta 9 bin 300 kişi istihdam edildiğini aktaran Erdoğan, Maraş'a bir teknokent, yedi araştırma geliştirme merkezi kurulduğunu, bunların 24 Haziran'dan sonra yapacaklarının referansı olduğunu belirtti.

Erdoğan, "Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Onlar ne diyecek? Bunların referansı neresi? Bir yer göstersinler. Biz muhalefetin adayları gibi lafla peynir gemisi yürütmeye çalışmıyoruz. Önce yaptıklarımızı sonra yapacaklarımızı anlatıyoruz. Önce milletimizin önüne 16 yıllık karnemizi koyuyoruz sonra da yeni projelerimiz için destek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş'a 25 Sağlık Tesisi Projesi’nin Müjdesini Verdi.

Kahramanmaraş'ta Biri 400 Yataklı Necip Fazıl Şehir Hastanesi Olmak Üzere 13'ü Hastane, Toplam 78 Adet Sağlık Tesisi Kazandırdıklarını Vurgulayan Erdoğan, Şunları Söyledi:

"Elbistan Devlet Hastanemize 300 Yataklı Blok Yaparak Hastanemizi Büyüttük. Andırın Devlet Hastanesiyle Birlikte 18 Sağlık Tesisimizin Yapımı Devam Ediyor. Biri 300 Yatak Kapasiteli Kahramanmaraş Kadın, Doğum Ve Çocuk Hastanesi, Diğeri 150 Yataklı Afşin Devlet Hastanesi Olmak Üzere Kahramanmaraş'a Yapacağımız 25 Sağlık Tesisi Projemiz Var. Sevenleriniz Çok Olsun, Allah Muhabbetinizi Daim Kılsın."

"Bunların İşi Gücü Yalan"

İhtiyaç Sahiplerine, Şehit Yakınlarına, Gazilere, Engellilere, Yaşlılara Yaklaşık 3 Milyar Türk Lirası Kaynak Aktardıklarını Belirten Erdoğan Şöyle Devam Etti:

"Ne Diyor Bu Bay Kemal. 'Engellilere Destek Verilmiyor. Fakir Fukaraya, Şehit Yakınlarına Verilmiyor.' Yahu 3 Katrilyon Onlara Aktardık Be İnsafsız. Hesap Ortada, Rakam Ortada. Nasıl Sen Bunları İnkar Edersin? Çünkü Bunların İşi Gücü Yalan. Akşam Yalan, Sabah Yalan. Son Günlerde Bay Muharrem'le İlgili Çıkanları Duyuyorsunuz Değil Mi?

Sosyal Medyada Yayınlananları Duyuyorsunuz Değil Mi? Bunlarda Her Numara Var. Adam Dershane İşletmiş, Oradaki Görevlilerin Sigorta Primini Ödememiş. Ne Diyim Ya? Bu Adamlara, Bu Ülke Teslim Edilebilir Mi? Onun İçin Bunlara Bir Osmanlı Tokadı Gerekir."

Erdoğan, TOKİ Kanalıyla Kahramanmaraş'ta 2 Bin 646 Konut Projesinin Hayata Geçirildiğini Aktardı.