Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş'ın Bölünmüş Yol Uzunluğunu 73 Kilometreden 319 Kilometreye Çıkarıldığını Dile Belirtti.

"Eğer Ferhat’sak, Şirin'e ulaşacağız"

Şehrin en önemli sorunlarından birinin ulaşım olduğunu, ilçeleri ve diğer illerle bağlantısının son derece kısıtlı olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Ulaşım noktasında tam anlamıyla bir devrime imza attık. Ferhat nasıl Şirin için dağları delmişse, biz de Maraşlı kardeşlerimizin rahatı için dağları deldik. Niye? Aşığız. Eğer Ferhat’sak, Şirin'e ulaşacağız." dedi.

Kahramanmaraş'ın bölünmüş yol uzunluğunu 73 kilometreden 319 kilometreye çıkarıldığını dile belirten Erdoğan şöyle devam etti:

"Şimdi yeni bir adım atıyoruz. 4,5 katrilyon lira yatırım bedeli olan 12 adet yol projemizin yapımı devam ediyor. Kahramanmaraş-Göksun yolu büyük ölçüde tamamlandı. Yol üzerindeki 9 tünel, 3 köprü ve 2 viyadük bitti. Biz buyuz, dağları deliyoruz. Güzergahı 17 kilometre kısaltacak proje önümüzdeki yıl tamamlanıyor.

Kahramanmaraş-Nur Dağı yolu, Pazarcık ayrımı-Çağlayancerit yolu, Afşin-Tanır yolu, Kahramanmaraş-Narlı-Gaziantep yolu, Çağlayancerit-Afşin ve Sorgun köprüleriyle bağlantı yolları hepsi bu yıl bitiyor. Ayrıca Kahramanmaraş Çevre yolu, üçüncü şerit ilavesi ve farklı seviyeli kavşaklar, çevre yoluyla bu yıl hizmete giriyor. Biz size efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik."

Seneye Göksun-Elbistan yolunun, bir sonraki yıl ise Kadirli-Andırın-Göksun yolunun ve Narlı-Pazarcık yolunun tamamlanacağının bilgisini veren Erdoğan, "Kahramanmaraş-Göksun ayrımı, Süleymanlı yolunun projeleri çalışmaları da devam ediyor. İnşallah çok kısa sürede yapımı için kolları sıvıyoruz. Elbistan yolu ve Elbistan-Ekinözü yolunun projeleri hazır. İnşallah bunların da yapımı için gerekli adımları atacağız." dedi.