Ekinözü Belediyesi'nin gerçekleştirdiği "Kalem Tutan Eller Üşümesin" projesi kapsamındaki ihtiyaç ilçede yetim ve öksüz çocukların soğuk kış günlerinde ayaklarının üşümemesi için Farkındalık İlim Kültür Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (FARKEDER)’de 50 çocuğun yüzünü güldürdü.

FARKEDER Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Ersoy, Ekinözü Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğünün hazırladığı ihtiyaç sahibi öğrencilere ilişkin listeye göre yardımda bulunduklarını söyledi. Derneklerinin asıl misyonunun yardımlaşmaktan çok farkındalık oluşturmak olduğunu ifade eden Ersoy, şöyle dedi:

"Bu konu ile alakalı özellikle bilinç altı programları ile ilgili bizim çok geniş çaplı bilgi bilişimimiz bulunuyor. Ekibimizle, arkadaşlarımızla, yönetim kurulu üyelerimizle asıl maksadımız milletimizin çocuklarının bilinçaltlarını doğru bir şekilde kendi değerlerimizle doldurulması için bir farkındalık oluşturmaktır.

böyle bir faaliyette bulunarak ihtiyacı olan yavrularımıza bir nebze de olsa faydamız olsun istedik. Bundan sonra bu tür yardımlarımız aralıksız bir şekil devam edecek."

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen şunları söyledi: “Belediyelerin sosyal fonksiyonlarını arttıran ve sosyal yaşam içinde aktif hale gelmesini sağlayan sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalar yürütüldüğünü ve bu hizmetler yürütülürken insan odaklı çalışmalar yapıldığını belirtti.

Çeleğen ;”Sosyal Belediyeciliğin bir diğer önemli ayağı da, kuşkusuz eğitim yatırımlarıdır. Biz, belediye olarak, gençlerimizin geleceğine yönelik yatırımlara da öncelik veriyoruz. Okullarımıza her türlü ekipman temininden tutun boya, badana, temizlik ve tadilat işlerini üstleniyoruz. Yetinmiyoruz, her türlü eğitici, öğretici, kültürel faaliyetlere ön ayak olup gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. İlçemizdeki ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin içini ısıtmak ve kalem tutarken gözlerinin gülmesi için Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğümüz koordinesinde ‘Kalem Tutan Eller Üşümesin’ adı altında bir kampanya başlattık. Bu kampanyamız, kısa sürede şehrimizin sınırlarını aşarak ülke genelinde destek gördü. Bu anlamlı kampanyada ‘çorbada bizim de tuzumuz bulunsun’ diyen çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve hayırsever vatandaşlarımızın desteğini alabilmek bizleri daha da şevklendirdi. Hedefimiz olan 5 bin çocuğa ulaşmak için ülkemizin yüreği iyilikle çarpan insanları ve sivil toplum kuruluşları ile el ele ve gönül gönüle vererek yolumuza devam ediyoruz.

“Hayatımız boyunca iyilikten vazgeçmeyelim” diyerek nasihatte bulunan Çeleğen, şöyle devam etti: “Peygamber Efendimiz buyuruyor ki; ‘Sizin en hayırlınız insanlara en faydalınızdır.’ Başka bir hadiste de buyuruyor ki; ‘Komşusu açken, tok yatan bizden değildir.’ Bu şiar ile başta bütün hayırsever işadamımıza kurum ve kuruluşlarımıza, derneklerimize, bölgemizdeki ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarına destek olan Farkındalık İlim Kültür Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Ersoy, Beyefendiye ve ekibine teşekkür ediyorum.

İnşallah bu hayırseverlerin sayısı artar. İnançla yapılan her hayrın büyük önemi vardır. Hayatımızın her safhasını iyilikle geçirmeliyiz. Hem dünya da hem ahirette saadete kavuşmanın yolu budur .”