Elbistan’ın inci gerdanı Ceyhan Nehri’nin kaynağı olan Pınarbaşı Baraj Göleti’ndeki yosun kirliliğinin sona erdirilmesi için başlatılan araştırmalarda sona yaklaşıldı. Kurak geçen yıllarla birlikte su akışkanlığının durulması sonucu kendini iyiden iyiye hissettirerek, göletin yüzeyini kaplayan yosunların temizlenmesi için önceki yıllarda katamaran adı verilen makine yapılmış, ancak bu da soruna çare olamamıştı.

Sorunun temelden çözülmesi için üniversiteler ile iş birliğine giden Büyükşehir Belediyesi, yapılan araştırmalar sonucunda yosunun kökten imha edilmesi için baraj göletinin boşaltılarak, yosun önleyici malzeme ile kaplanmasına karar verdi. Alınan kararlar Elbistan ilçesinde yapılan istişare toplantısı ile siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve basınla paylaşılarak, görüşlere yer verildi.

Elbistan'da yapılan toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye’si Elbistan İlçe Koordinatörü Mazhar Türk sorunun kökten çözümü için mücadele edildiğini ve onun için her görüşe yer verdiklerini söyledi.

Programda KASKİ genel Müdürü Mustafa Uzunlar araştırma sonuçlarını katılımcılar ile paylaşarak, alınması gereken önlemleri ve KASKİ’nin ay sonunda başlatacağı çalışmaları aktardı. Uzunlar, katılımcılardan gelen soruları da yanıtlarken, çalışmaların içinde bulunduğumuz şubat ayı içerisinde başlatılacağını bildirdi. Uzunlar, çalışmalara baraj göletinin boşaltılarak start verileceğini ve toplamda 3 ay sürecek çalışmalar kapsamında zeminin temizlenerek, yosun önleyici malzeme serileceğini, su seviyesinin yükselmesinin ardından yosun yiyen bir tür olan, yosun sazanı balığı da bırakarak, köklü çözüm üretmeyi hedeflediklerini söyledi.