Seminere Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Faruk Eraslan, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir ve Mehmet Cihat Sezal, Kahramanmaraş Madde Bağımlılığı İle Mücadele Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hacıbebekoğlu, İş Dünyası Ve Muhtarlar Katıldı.

Eğitimde Madde Bağımlılığının Ne Olduğu, Bağımlılara Yaklaşım, Koruyucu Ve Önleyici Çalışmalar Hakkında Bilgiler Verildi.

Açılış Konuşmasını Kahramanmaraş Madde Bağımlılığı İle Mücadele Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hacıbebekoğlu Yaptı.

‘’Programımız İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı Tarafından Onaylanan ‘Bilinçli Aile Bağımsız Gelecek’ Adlı Programımızın İkinci Seminerini Muhtarlar Ve İş Dünyasına Yaptık. Bugün Bu Seminerimize Katılan Muhtarlarımıza Teşekkür Ediyorum. Katılmayan Muhtarlarımızı Da Bundan Sonraki Seminerlere Davet Ediyoruz. Çünkü Bizler Muhtarlarımız Aracılığıyla Vatandaşlarımıza Ulaşıyoruz. Bu Nokta Da Tüm Muhtarlarımız Kendi Mahallesinde Narkotik Madde Kullanan Madde Bağımlısı Çocukların Ailelerini Bilirler. Bu Sebepten Dolayı Muhtarlarımız Aracılığıyla Madde Bağımlısı Olan Çocuklarımızın Ailelerine Ulaşmak İstiyoruz.’’

Vali Yardımcısı Faruk Eraslan Madde Bağımlılığıyla İlgili Şunları Kaydetti:

‘’Günümüzün En Önemli Problemlerinden Biri Bağımlılıktır. Bağımlılık Ruhsal Fiziksel Ya Da Sosyal Sorunlara Yol Açmasına Rağmen Kişinin Kimyasal Ve Eylemsel Olarak Bir Maddeden Ya Da Bir Olgudan Vazgeçememe Durumudur. Hal Böyleyken Toplumun Tüm Kesimlerini İçine Alan Bir Mücadeleye İhtiyaç Vardır. Bu Kapsamda Problemlerin Çözümü İçin Tüm İllerde Olduğu Gibi Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Merkezi Oluşturulmuştur. Ayrıca Ay Toplanan Teknik Çalışma Grupları Oluşturulmuştur. Kahramanmaraş Madde Bağımlılığı İle Mücadele Derneği’nin Şimdiye Kadar Yapmış Oldukları Çalışmalar İçin Teşekkür Ediyor Bundan Sonraki Çalışmalarında Başarılar Diliyorum.’’

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir Madde Bağımlılığının Toplumsal Vaka Olduğunu Söyledi Ve Şunları Kaydetti:

‘’ Bu Bir Toplumsal Vaka. Yani Ne Kadar İnkâr Edersek Edelim Ne Kadar Üstünü Kapatırsak Kapatalım Kapattıkça Üstünü Çözemeyeceğimiz Toplumsal Bir Vaka. Çocuklarımız Daha Çok Gençlerimiz Bu Bağımlılığa Bir Şekilde Meftun Oluyorlar Ve Bir Şekilde Bulunuyorlar Ve Daha Sonra Da Bundan Kurtulamıyorlar. Daha Doğrusu Aileler De Kurtulma Yönündeki Çabalarını Birilerine İfşa Edemiyorlar Bu Mücadelenin Böyle Kötü Tarafı Var. Yani Bunun Duyulmasını Bile İstemiyorlar. Dolayısıyla Da Bu Mücadeleyi Zor Hale Getiriyor. Onun İçin Yapılan Bu Seminerin Kıymetini Göstermek İçin Buradayız. Bu Konu Çok Değerli, Hassas Nesli Korumaya Yönelik Bir Çalışma Ama Çalışmanın İçinde Bulunmak Güç, İfşa Olması Kötü. Topluma Örnek Olması Açısından Bazı Bunu Başarmış Aileler Hikâyelerini Anlatsalar Ama Bu Hikâyenin İçinde Olmak İstemiyorlar. Dolayısıyla Zor Bir Alan. Bunun Desteklenmesi Gerekir. Git Gide De Yaygınlaşan Bir Alan. Şöyle Örnek Verebilirim. Bir Baba Bana Gelmişti Oğlunun Tutuklanmasını İstemişti Benden. Neden Ki? Suçu Mu Var? Mahkemeye Mi Sevk Edildi? Niye Tutuklansın Oğlun? Baba Şunu Söyledi; ‘Yoksa Çocuğum Ölecek, Bu Uyuşturucunun İleri Aşaması Ölümle Sonuçlanıyormuş. Hiç Olmazsa Cezaevinde Olursa Bu Uyuşturucuyu Bulamaz.’ Demişti. Bir Baba Kendine Göre Çözüm Üretmiş. Bu, Konunun Ne Kadar Önemli Ve Ne Kadar Aciz Olduğumuzu Gösteriyor. Biz De Bu Mücadelenin Yanında Olduğumuzu Göstermek İçin Bugün Buradayız. Kahramanmaraş Diğer İllerimize Göre Daha Az Etkilenen Bir İl Çünkü Kahramanmaraş Daha Kapalı Bir Toplum. Ama Bu Kapalı Toplum Oluşunda Şöyle Bir şey De Var. Sayısal Verisi Elimize Ulaşmayan Ama Kıyıda Köşede Bu Mücadeleyi Kendi İçinde Veren Bizim Göremediğimiz Çok Aile De Olabilir. Bu Kapalı Toplum Yapısı Nedeniyle Onu Da Bilmiyoruz. Ama Ne Kadar Olursa Olsun Bu Mücadeleyi Resmiyete Ve Toplumun Geneline Yaydığımızı Ve Onlara El Uzatmaya Hazır Olduğumuzu Gösterirsek Hem Ne Kadar Büyük Bir Soru İçinde Olduğumuzu Rahat Biliriz Hem de Kolay Çözeriz Diye Düşünüyorum.’’

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal Madde Bağımlılığının Önemine Dikkat Çekerek Bağımlılık Konusunu El Birliğiyle Üstesinden Geleceğiz Dedi.

Bu Konuda Sıkıntılı Olduğumuzu Biliyorum Ve Özellikle Programa Bu Yüzden Geldim. Seçim Sürecinde Gezerken Özellikle Vurgulamak İstiyorum Kendi Doğduğum Mahallede Olan Kayabaşı Çocuk Bahçesi Bölgesinde De Madde Bağımlılığının Arttığı Konusunda Çok Fazla Şikâyet Duydum Esnaflardan. Bu Konuda Da Yeterli Tedbirleri Alabiliyor Muyuz Diye Düşündüğümüzde Maalesef Ciddi Bir Eksikliğimizin Olduğu Görülüyor. Az Önce Verilere Baktığımda, Bir Düşüş Söz Konusu Fakat 2015-2016 Yılındaki 15 Temmuz Olayından Dolayı Sanki Madde Bağımlılığının Üzerine Güvenlik Güçlerimizin İstediğimiz Kadar Düşmediği, Daha Çok Terörle Mücadeleye Önem Verdiğimiz Fakat Bu Çok Önemli Bunun Artık Madde Bağımlılığının Korkutucu Seviyeye Gelmesinden Kaynaklı Bir An Önce Tedbir Alınması Gerekliliği Aslında Görülüyor. Bu Yüzden Öncelikle Gençlerimizi Bu Beladan Korumak Adına Ve Git Gide Artan Bu Madde Bağımlılığının Önüne Geçmek Adına Aslında Toplumsal Olarak Gerekli Zamanlarda Eğitimlerin Verilmesi Gerektiği Çok Açık Görülüyor. Gençlerimize Sahip Çıkmak Adına Biz De Siyasiler Olarak Buna Öncülük Edeceğiz. Bu Konuda Vilayetimiz Başta Olmak Üzere Derneklerimizle Beraber Gençlerimizin Madde Bağımlılığından Uzak Durması Bunun İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Ne Olduğu Konusunda Çalışmalarımızı Yapıp İnşallah Önümüzdeki Süreçte Kullanım Sayısını Azaltmak Ve Gerekli Tedbirleri Arttırmak Adına İnşallah Hep Beraber Çalışmalarımızı Yapacağız. 2071’e Hedef Koymuş Bir Cumhurbaşkanımız Var. O Yüzden Hem Sağlıklı, Geleceğe Güvenle Bakan Ve Bu Tarz Uyuşturucu Maddelerden Uzak Duran Sağlıklı Bir Genç Nesle İhtiyacımız Var. Bunun İçin İnşallah El Birliği İle Toplum Olarak İyi Bir Çalışmayla Üstesinden Geleceğimizi Düşünüyorum.

Psikolog Oya Birsen Eğitim Öncesi Yaptığı Konuşmasında Mücadele Sürecini Değerlendirdi.

‘’Bugün Burada Muhtarlarımıza Ve İş Dünyasına Eğitim Planladık. Genel Anlamda Bağımlılığa Bakış, Bağımlılık Nedir? Ve Baş etme Becerileri Nasıldır?, İlimizde Bağımlılık Konusunda Neler Yapılıyor? Sorularıyla İlgili Bilgilendirme Yapacağız. Ankara İlinden De Proje Kapsamında Başka Meslektaşlarımızın Bu Konuda Eğitimi Var. Denetimli Serbestlik Bu Konuda Ne Yapıyor?, Sağlık Müdürlüğü Ne Yapıyor?, İş-Kur Bu İşin Neresinde?, Derneğimiz Bunun Neresinde? Bunlarla İlgili Bilgiler Vereceğiz’’ Dedi.

Muhabir: Sibel Gürle