İtfaiye Erlerine Yangın Çeşitlerine Yönelik Teknik Ve Uygulamalı Eğitim Olanakları Sağlayan İstasyon Sayesinde Kahramanmaraş Büyükşehir İtfaiyesi Yangınlara Karşı Türkiye’ye Örnek Bir Yöntemle Hazırlanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Tarafından İtfaiye Erlerinin Eğitimi İçin Özel Kurulan İstasyonda Birçok Farklı İlden Gelen Ateş Savaşçılarına Eğitim Veriliyor.

Çok Amaçlı Yangın Eğitim İstasyonu, Film Setlerini Aratmayan Görüntülere Tanıklık Ediyor.

Türkiye’de İlk Olma Özelliğini Koruyan Tesisten, Farklı İllerden Gelen Binlerce İtfaiye Erleri Eğitimci, Kamu Kurumu Temsilcisi, Öğrenci Ve Gönüllü Yararlandı.

Türkiye Belediyeler Birliği İle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı İşbirliğinde Gerçekleştirilen Programa Hatay, Adıyaman, Kastamonu, Amasya, Kilis, Erzincan, Elazığ Ve Tokat'tan Gelen 20 İtfaiyeci, Farklı Şekillerde Dizayn Edilen Eğitim Merkezinde Beklenmedik Durumlara Karşı Müthiş Bir Deneyim Kazanıyor.

İtfaiyeciler, Alandaki Eğitimler Sayesinde Birçok Yangın Çeşidiyle Karşı Karşıya Kalıyor.

İtfaiye Erlerinin Güvenliklerinin De En Üst Seviyede Tutulduğu 17 Kapılı Binada, Yangın Simülasyonları Emniyetli Ve Güvenli Bir Şekilde Sağlanıyor.

Güvenlik Kamerasıyla İzlenen İstasyona Giren İtfaiyeciler, Senaryo Gereği Karanlıkta Engelleri Aşarak Yaralıları Kurtarmaya Çalışıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder, Verilen Eğitimi Aksu Haber’e Anlattı.

 "Kapalı Alan Yangınları İçin Yaptığımız Yerde Ev Veya Alışveriş Merkezinde Olması Gereken Her Şey Var. İstasyonumuzun 17 Kapısı Var. Tamamen Karanlık Bir Yer. Asla Bir Şey Görmeden Yangın Hortumlarını Yangına Veya Kazazedeye Ulaştırıyorlar, Yine Hortumları Takip Ederek Çıkıyorlar. Ama Bunu Yaparken, Girdikleri Kapı Bir Anda Çökme Veya Patlamadan Dolayı Kapanabiliyor. Girdikleri Kapı Kullanılamaz Hale Geliyor. Bir Başka Kapıya Yöneliyorlar. Ara Ara Patlamalar Oluyor. Bu Bir Tüp Patlaması Gibi, Torpil Kullanarak Patlama Sesi Yapıyoruz. İstasyon İçerisinde Çeşitli Malzemeler Var, Ayaklarına Takılabiliyor. Böyle Bir Ortamda Arkadaşlarımız Kurtarmayı Ve Yangına Müdahaleyi Öğreniyorlar. Verilen Bu Eğitimle İtfaiyecilerin Her Türlü Ortama Hazırlıklı Bulunmalarını Sağlıyoruz.’’

MUHABİR: SİBEL GÜRLE