Türkiyenin en büyük tekstil birliği olan İstanbul Tekstil Ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanlığına Kahramanmaraşlı Ahmet öksüz seçildi.

4000'in üzerinde üyesiyle Türkiye'de tekstil ihracatçısını temsil eden öncü bir kurum olan İTHİB, hammadde, iplik, dokuma ve örme kumaş ihracatçılarını temsil etmekte olup, tekstil endüstrisinin menfaatleri doğrultusunda üyelerini ve Türk tekstil ihracatının sürdürülebilir kalkınmasını teşvik etmek amacını taşıyor.

Aynı zamanda tekstil sektörünün Türkiye deki en üst temsiliyeti niteliğine sahip olan İstanbul Tekstil Ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanlığına Kahramanmaraşlı iş dünyasının sevilen isimlerinden biri olan Ahmet öksüz seçildi. bu haber sayın Ahmet öksüz’ün memleketi Kahramanmaraş’ta sevinçle karşılandı.

Peki, Ahmet öksüz kimdir?

1970 yılında K.Maraş’ta doğdu. “Kipas Holding Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı“ olan Ahmet Öksüz, liseyi İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nde, üniversite eğitimini ise Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünde tamamladı. Florida Üniversitesi'nde 1993 yılında master eğitimini yapan Öksüz, aynı yıl tekstil başta olmak üzere birçok alanda faaliyet gösteren Kipas Holding’de işe hayatına başladı.

1999-2011 yılları arasında ITKIB'de “Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı” görevini üstlendi. TOBB’da “Konfeksiyon Sektörü Meclisi Başkanlığı” görevinde bulundu. Öksüz, halen Ekonomi Bakanlığı Türkiye-ABD İş Konseyi Üyeliği'ne devam ediyor. Euratex Avrupa Tekstil Federasyon unda da yönetim kurulu üyesi sıfatı ile ülkemizi temsil etmektedir.

Fenerbahçe Spor Kulübü ve 1907 Derneği’nde üyeliği bulunan Öksüz, İngilizce ve Almanca biliyor. Evli ve 3 çocuk babası.