Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, "10 bin yeni sanayici oluşturma gayreti içindeyiz. Bu konuda başta körfez ülkeleri olmak üzere görüşmelerimiz ve girişimlerimiz devam ediyor." dedi.

Büyükşehir Belediyesi ile Terziler ve Konfeksiyoncular Odası işbirliğinde KAFUM'da düzenlenen Alışveriş Festivali'nin açılışında konuşan Başkan Erkoç, Kahramanmaraş esnafının halen "Ahi Evran" geleneğini sürdürdüğünü söyledi.

Kahramanmaraş esnafını daha güçlü hale getirmek için ticaretinde artırılması gerektiğini belirten Erkoç, "Özellikle esnaflarımıza en büyük katkı sağlayacak turizmdir. Hem yerli hem de yabancı turist sayısı arttıkça esnaflarımızın da ticareti artar. Bu konuda yoğun bir altyapı inşasına girdik. Kapalı çarşılarımızı ve tarihi alanlarımızı restore ediyoruz. Kahramanmaraşımızın doğal güzelliklerini daha kullanılabilir hale getirme gayretindeyiz. Nehirlerimizin, barajlarımızı etrafına yeni alanlar oluşturduk ve oluşturmaya devam ediyoruz. Termal tesislerimizin alt yapı tesislerini yapma gayreti içindeyiz ve yapıyoruz." dedi.

Kahramanmaraş'ın turizmden aldığı payı artırmak için gayret gösterdiklerini dile getiren Erkoç, bu kapsamda kenti ön plana çıkaran ve tanıtan çeşitli müzeler yaptıklarını belirtti.

Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi'ni yaparak halkın hizmetine sunduklarını ifade eden Erkoç, şimdi de Dondurma Müzesi ve Etnoğrafya Müzesi yapacaklarını vurguladı.

Kahramanmaraş'a Mozaik Müzesi kazandırmak için de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşmelere devam ettiklerini belirten Erkoç, Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesini tamamladıklarını, iç tefrişatının da yaklaşık 3 ay sonra bitirmeyi planladıklarını söyledi.

- Yedikuyular Kayak Merkezi

Yaptıkları Yedikuyular Kayak Merkezi'nde de kısa sürede 400 bini dışarıdan 700 bin kişiyi ağırladıklarını ifade eden Erkoç, şunları kaydetti:

"Kahramanmaraş'ın gelişimi adına her türlü hizmeti yapmaya gayret ediyoruz. Şimdi de Sayın Valimiz Vahdettin Özkan’ın başkanlığında orta sınıf diye tabir ettiğimiz dondurmacı, biberci gibi esnaflarımızı sanayici moduna geçirme gayreti içindeyiz. Bu esnaf kardeşlerimize arsa temini yönünde yoğun bir çalışmamız var ve bu konuda da yoğun gayretlerinden dolayı Kahramanmaraş adına sayın Valimize teşekkür ediyoruz. 

Şu andaki birçok sanayicimiz geçmişte esnaflık yaparken bu hale gelmişti. Biz de şimdi hedefimizde 10 bin yeni sanayici oluşturma gayreti içindeyiz. Bu konuda başta körfez ülkeleri olmak üzere görüşmelerimiz ve girişimlerimiz devam ediyor."

Açılış konuşmalarının ardından açılış kurdelesi kesilerek festival alanı gezildi.