Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri tarafından takibe alınan hırsızlık şüphelisi şahıslara ait merkez suçatı köyündeki bir depoya baskın yapıldı.

Depoda çalıntı motosikletler, parçalanmış motosikletler, mekanizma parçaları ve çalıntı motosikletlere ait plakalar ele geçirildi.

Oto hırsızlık büro amirliği ekiplerinin yakın zamanda meydana gelen motosiklet hırsızlığı olayları ile ilgili yapmış olduğu araştırma ve çalışma kapsamında yapılan operasyonda; Kayseri Yolu Suçatı köyünde bir depoda motor bolokları, tekerlekler, egzozlar, depo, ayna, oturak, akü vs. gibi parçaların yanı sıra henüz parçalanma aşamasında olan motosikletler ve sağlam motosikletler ele geçirildi. İlimizden motosiklet çalarak parçalara ayırıp yeni tanınmaz motosiklet yaparak satan ve bu motosikletleri çalarak metruk binaya götüren 3 şahsa operasyon yapıldı.

2017 ve 2018 yılı içerisinde çalınan 7 Motosiklet sağlam olarak ele geçirilirken, 5 Motosiklete ait parçalar ve çalıntı plakalar ele geçirildi.

Şüphelilerin il merkezinden çaldığı motosikletleri depoya götürüp parcalara ayırdığı, mevcut parçalardan birbirine monte ederek yeni motosiklet uyarladıkları ve müşteriler bulup sattıkları belirlendi.

Operasyonlar kapsamında 3 kişi gözaltına alındı

Asayiş Şube Müdürlüğü bahçesinde sergilenen motosikletle sahiplerine teslim edilirken polis ekipleri vatandaşları motosikletlerini kilitli ve güvenilir merkezi yerlere veya bir tanıdığa emanet bırakarak hareket etmelerini, dikkatli olup zaman zaman kontrol etmelerini önerdi.