Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Okur – Yazar Buluşması etkinliğinde öğrenciler ve yazarlar bir araya geldi. Kahramanmaraş İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Atatürk Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen etkinliğe Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler de katıldı. Programa İstanbul’dan katılan Kahramanmaraşlı yazar Vehbi Vakkasoğlu öğrenciler tarafından heyecanla karşılandı.

Program ilk olarak Onikişubat Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen İstiklal’den İstikbal’e Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı’’ adlı film gösterimi ile gerçekleştirildi. Ardından yazar Vehbi Vakkasoğlu konuşma yapmak üzere sahneye davet edildi.

Kahramanmaraş’ta öğrencilerle birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek sözlerine başlayan Vehbi Vakkasoğlu, öğrencilik hayatından kesitler vererek, öğrencileri gülümsetti. Meslek lisesi hakkında da açıklamalar yapan Vakkasoğlu, öğrencilere nasihat vererek meslekleriyle ilgili detaylı araştırmalar yapıp, bilgili olmaları gerektiğine değindi.

Vakkasoğlu, konuşmasında her şeyden önce herkesin önce insan olması gerektiğine ve küçümseme duygusunun yok olması gerektiğini ifade etti. Konuşmasında insan olmak ile Müslüman olmayı ayıranlara seslenen Vehbi Vakkasoğlu, ikisinin de birbirine bağlı özellikler olduğunu belirtti.

Hak, hukuk, adalet gibi insana ait birçok konuya değinen yazar Vehbi Vakkasoğlu, üslubuyla öğrencileri gülümseterek, eğitici ve öğretici bir sohbet gerçekleştirdi. Konuşmasının sonunda öğrenciler tarafından büyük bir alkış alan Vehbi Vakkasoğlu, sorduğu sorudan dolayı bir öğrenciyi sahneye davet ederek, sarıldı ve tebrik etti. Ardından okul yönetimi tarafından Vehbi Vakkasoğlu’na çiçek takdim edilerek, hatıra fotoğrafı çekildi. Öğrencilere Onikişubat Belediyesi’nin hazırlamış olduğu İstiklal’den İstikbal’e Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı filmi ve kitabının da bulunduğu hediyeler dağıtıldı.

Onikişubat Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu organizasyon hakkında düşüncelerini ifade eden öğrenciler, öncelikle Onikişubat Belediye Başkanına katkılarından dolayı teşekkür ederek, gençler için çok önemli olan bu etkinliğe katıldıklarından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, öğrencilerin eğitimine her zaman destek vereceklerini ve bu tarz etkinliklerin her zaman devam edeceğini belirterek, Kahramanmaraş’ın dillere destan geçmişini anlatan, İstiklal’den İstikbal’e Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı filmini öğrencilerle buluşturmasının gururunu ve mutluluğunu yaşadığını ifade etti.