Kent merkezinden yaklaşık 30 dakikada Ilıca ve Döngele kaplıcalarına, Yedikuyular kayak merkezine, Ekinözü içmecelerine, oksijen deposu Başkonuş, Yavşan, Andırın ile Göksun yayla ve ormanlarına ulaşılabilen Kahramanmaraş, her gelir grubundan insanın faydalanabileceği turizm tesisleriyle tatil planlarına dahil ediliyor.

Merkez Onikişubat ilçesine bağlı Döngele Mahallesi'ndeki Sır Barajı civarında yapılan sondaj çalışmalarında sıcak suya ulaşılmasının ardından iş adamı Ali Rıza Kısakürek tarafından hayata geçirilen termal tesisle, kentin termal turizmdeki payının artırılması planlanıyor.

Kısakürek'ün 8 yıl süren uzun uğraşları sonucu bölgeye kazandırdığı 132 oda ve 400 yatak kapasiteli tesis, 38 derecedeki sıcak suyu, baraj ve doğa manzaralı odaları, geniş su parkı ve hiçbir kimyasal işleme tabi tutulmayan açık ve kapalı havuzlarıyla yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekmeye başladı.

İş adamı Kısakürek, yaptığı açıklamada, Sır Barajı bölgesinde sıcak suyu büyük bir emek sonunda bularak Türkiye turizmine sunmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Çok zorluk çekmesine rağmen Türkiye'ye hizmet veren bir tesis yaptıklarını dile getiren Kısakürek, "İnşallah ölmezsek dünyanın her yerinden buraya turist getirmeyi planlıyoruz. Buranın temelini atarken amacımız dünyaya hitap etmekti. Daha resmi açılış yapmadan bile bunun karşılığını görüyoruz. Türkiye'nin farklı illerinden ve yurt dışından müşterilerimiz geliyor." dedi.

- Çocukluk hayalini gerçekleştirdi

Kısakürek, "dağın başı" olarak nitelendirilen doğa harikası bir bölgeye herkese hitap eden bir tesis yaptıklarını belirterek, termal projesinin çocukluk hayali olduğunu anlattı.

Kaplıcanın doğa harikası Başkonuş ve Yavşan yaylalarının eteğinde yer aldığını anımsatan Kısakürek, "Böyle bir yeri yapmak bize nasip oldu. Çok yorulmama rağmen pişman değilim. Buranın geleceği çok parlak. Dünyanın her tarafından insanlar gelecek. Gelen misafirlerimiz evlerine döndüklerinde bize olumlu geri dönüşler yapıyor." dedi.

Tesisteki suyun sıcaklığının 38 derece olduğuna dikkati çeken Kısakürek, insanların yaşına göre saatlerce suda kalabildiğini anlattı.