2017 yılında meydana gelen taksirle yaralama (trafik kazası) konusunda haklarında soruşturma başlatılan taraflar arasındaki soruşturma dosyası Afşin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Afşin Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu'na gönderildi. Mağdur taraf ile davalı taraf anlaştı.

Uzlaştırmacı tarafından yapılan arabuluculukta, yaşanan trafik kazasında mağdur taraf, şikayetçi olduğu taraftan 10 ihtiyaç sahibi öğrenciye ayakkabı almasını istedi. Öneriyi kabul eden davalı taraf Afşin Adalet Sarayında öğrencilere teslim edilmesi için 10 çift ayakkabıyı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teslim etti.

Konu hakkında açıklama yapan Uzlaştırmacı Akif Kaya, uzlaşmayla dosyanın kapandığını belirterek, "Afşin Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu olarak uzlaşma yoluyla taraflar arasındaki sorunu gidermeye çalışıyoruz. Ceza Muhakemesinin 253. maddesi gereğince uzlaştırma kapsamına giren Afşin Cumhuriyet Baş Savcılığı tarafından suç için bahsi geçen dosya tarafıma tevdi edildi. Bu dosyada davacı şahıs 10 adet çocuk ayakkabısının yardıma muhtaç çocuklara dağıtılması halinde davalı ile uzlaşmayı kabul etti. Davalı tarafta kendisine yapılan teklifi kabul ederek ihtiyaç sahibi öğrenciler için 10 adet ayakkabı aldı. Taraflara duydukları hassasiyet için teşekkür ediyorum. " dedi.

Uzlaştırma hükümlerinin uygulanmasıyla kamu üzerindeki yükün azaltıldığına değinen Uzlaştırmacı Kaya " Belli suçlarda mağdur ile şüpheli eğer savcılık kanalıyla anlaşırlarsa herhangi bir dava açılmadan olay orada kapanıyor. Bu şekilde hem toplumsal barış sağlanmış oluyor, hem de adliyelerin iş yükü azalmış oluyor. " açıklamasında bulundu.

Trafik kazası olayının 2017 yılında yaşandığını ve davaya gerek kalmadan mağdur tarafın isteğini yerine getirerek uzlaştıklarını ifade eden Yunus Bolat, " Geçtiğimiz yıl kardeşim arabasıyla istemeden 3 yaşındaki bir çocuğa çarptı. Olay çok şükür ki ölümlü veya ağır bir kalıcı hasara neden olmadı. Kaza sonrası dosyamız Afşin Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosuna yönlendirildi ve mağdur taraf ile görüşmemiz, uzlaşmamız sağlandı. Mağdur tarafın isteği üzerine 10 çift ayakkabıyı ihtiyaç sahibi öğrencilere teslim edilmesi için yetkililere verdik. Dosyamız, mahkemeye gitmeden kapandı. Ben mağdur tarafa tekrar geçmiş olsun diyor ve Afşin Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu ve savcımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.