Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek 12 Ağustos Dünya Gençlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında gençlerin geleceğin teminatı olduğuna dikkat çeken Başkan Mahçiçek, “ Göreve geldiğimiz günden bu yana Onikişubat Belediyesi olarak, yaptığımız her projede gençlerimize, çocuklarımıza yer veriyoruz. Çünkü onların öneminin ve kıymetinin farkındayız. Daha iyi bir dünya ve daha iyi bir gelecek için en çok dikkat edilmesi gereken husus gençlerimizi doğru bir şekilde yönlendirmektir. Bizlere burada düşen, bu mühim sorumluluğun farkında olarak, Sosyal Etkinlik Merkezlerimizle onları üniversite sınavlarına ücretsiz olarak hazırlıyoruz.

Daha bilinçli, daha aydın ve sosyal bir nesil yetiştirmek amacıyla Bilgi ve Kültür Evlerimizi hayata geçirdik. Burada öğrencilerimiz başta dini bilgiler olmak üzere, eğitim, sosyal, kültürel ve spor faaliyetlerinden faydalanabiliyor ve kendilerini geliştirebiliyorlar. Biz yetişkinler, bugün onların yanlarında destekçileri olsak da, yarın bizler olmadığında onların dimdik ayakta durabilmelerini istiyoruz.

Sağlam, akıllı, dürüst, özgüveni olan bir nesil yetişsin istiyoruz. Bu bağlamda gençlerimizin yanlış yönlere gitmemeleri, kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için onları spor faaliyetlerine yönlendiriyoruz. FIBA ve FIVB standartlarına uygun; basketbol, voleybol, masa tenisi, hanımlara özel fitness salonu barındıran, resmi müsabakaların da yapılabileceği ve seyirci tribünüyle Hürriyet Spor Salonumuzu inşa ettik.

Gençlerimizin eğlenceli zaman geçirebilmeleri için Piri Reis, Şehit Abdullah Çavuş ve Bilgi ve Kültür Evlerimizde de olmak üzere yüzme havuzlarımızı inşa ettik. Yine Onikişubat Bisiklet ve Yürüyüş Yolumuzu açarak, farklı konseptlerde bisikletleri hizmete sunduk. Okulların tatil olmasıyla birlikte yine yaz programları planlayarak, onlara bu kapsamda eğitimler veriyoruz. Ne mutlu ki, gençlerimize verdiğimiz emeğin karşılığını onların göstermiş olduğu yoğun ilgiyle alıyoruz.

İstiyoruz ki, birlik olalım, bütün olalım ve bu güzel gençlerimizi geleceğe hazırlayalım. Onlara alanında en iyisi olmayı öğretelim. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize hak ettiği değer verelim. Gününüz kutlu olsun gençler!” ifadelerine yer verdi.