Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dünya İş Sağlığı Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, şu ifadelere yer verdi.

“Mesleki kazaların ve hastalıkların tüm dünyada önlenmesini amaçlayan Dünya İş Sağlığı Günü, çalışma yaşamındaki ölümlerin ve yaralanmaların azaltılmasını amaçlayan farkındalık yaratma özelliği taşıyor.

İş sağlığı ve güvenliği hakkında eğitim almak, bilgilenmek ve uygulamak iş hayatında önemli bir unsurdur. Çünkü her işin kendi alanına göre riskleri olabilir ve bu hususta da tedbir alınması gerekir. Ülkemizde bu alanda ciddi boyutta kazalar yaşanmış ve üzücü kayıplar verilmiştir.

Madencilik ve inşaat sektörleri başta olmak üzere Türkiye’de önleyici bir güvenlik sistemi kullanılmalı ve risk değerlendirmeleri düzenli bir şekilde yapılarak, takip edilmelidir.

Temel insan hakkı olan güvenli ve sağlık açısından Onikişubat Belediyesi olarak biz de tedbir alıyor ve uyguluyoruz. Çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği bizler için önceliktir. Bu kapsamda belediyemizin yeni akıllı hizmet binasını son teknoloji yangın söndürme sistemleri, havalandırma sistemleri, duman tahliye ve fanlarla donatıyoruz. Öte yandan yapmış olduğumuz bütün inşaatlarımızda koruyucu güvenlik tedbirlerine uyarak çalışıyor ve mühendislerimizi de bu anlayışla yönlendiriyoruz.”