Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Ekipleri İl merkezi ve İlçelerde Huzur Operasyonu yaptı.

Okulların açılmasına hazırlık olarak yapılan huzur operasyonuna 800 polis katılırken, 57 polis ekibi görev aldı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar, Narkotik, Terör, Asayiş, Trafik ve diğer birimler ile ilçe personelinin katıldığı huzur operasyonu 17.09.2017 günü 21.00 ile 23.00 saatleri arasında yapıldı. Umuma açık yerler, park ve Bahçeler, metruk bina ve inşaatlar, sokak araları, yol ve kavşaklarda yapılan operasyonda, şehir giriş ve çıkışları kontrol altına alınırken, sokak ve caddelerde de süpürme ve şok uygulamalar yapıldı.

Yapılan Huzur Operasyonunda 4959 şahıs sorgulanırken, değişik suçlardan 323 şahsın kaydı olduğu tespit edildi. 345 yabancı şahıs kimlik  kontrolu ve  üst yoklamasından geçirildi.

Uyusturucu, hırsızlık, yaralama, dolandırıcılık gibi suçlardan Aranan 14 şahıs yakalandı. 272 araç kontrol edilirken, 39 araca toplamda 17.773 tl para cezası tatbik edildi. 4 araç trafikten men edildi. 128 işyeri kontrol edilirken, 2 adet av tüfeği,  1 kirusuki tabanca ele geçirildi.

Silah yakalanan 3 şahsa adli işlem yapıldı. 8 şüpheli şahsın üzerinden bıçak ele geçirilip men edilirken, 12 kişiye Kabahatler Kanunundan idari ceza tatbik edildi. Park ve bahçelerde alkollü ve çevreyi rahatsız edenler uzaklaştırdı.

Kimliksiz çok sayıda kişi kimlik tespiti için polis merkezlerine götürüldü. Uyuşturucu madde etkisi altında iken araç kullanan şahsa 4.000 tl ceza tatbiki kararı için yakalama yapıldı.

Okul bahçeleri ve çevreleri kontrol edilerek, okul etrafındaki şüpheli şahıslar uzaklaştırdı.


Muhabir: Sibel Gürle