Ekinözü’nde 65 yıl aynı yastığa baş koyan Fatma ve Memiş Akdemir çifti ölüme de birlikte gitti. Çocuklarının ifadesi ile birbirlerine sadakatle bağlı bir hayat süren çift bir gün ara ile vefat edip, yan yana defnedildiler.

Evde fenalaşan Fatma Akdemir, eşi ve çocukları tarafından önce Elbistan Devlet Hastanesine oradan da Kahramanmaraş’taki özel bir hastaneye kaldırıldı ancak, yaşam savaşı bir hafta sürdü. Fatma teyze 4 Ekim Çarşamba günü vefat etti. Eşi hastanede yatarken endişeli bekleyiş içinde olan Memiş Akdemir, ölüm haberini direk almasa da evin önündeki cenaze çadırını görünce durumu anlayıp fenalaştı. Dile kolay, 65 yıl aynı yastığa baş koyduğu hayat arkadaşı, dostu, sırdaşı elinden kayıp gitmişti.

Evlatları daha annelerinin cenaze hazırlıklarını tamamlayamadan babalarının telaşını düştüler. Çok geçmedi, 24 saat bile sürmeden acılı eş Memiş amca da eşinin acısına dayanamayarak vefat etti.

İşte evlatlarının ağzından Fatma ve Memiş Akdemir’in yaşam hikayeleri.

Çocukları bir gün ara ile anne ve babalarını toprağa verdiler.

Geriye ise anne ve babalarının sevgisi, muhabbeti kaldı. Şehir şimdi Fatma ve Memiş Akdemir’in ölümünü bile ayıramadığı hikayelerini konuşmaya başladı.