Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek her yıl olduğu gibi bu yıl da Boşnak öğrencileri Kahramanmaraş’a davet etti. Yemeğe eski Kahramanmaraş İl Kültür Müdürü aynı zamanda Bosna Hersek Derneği Başkanı olan Osman Nalbant da katıldı. Nalbant, yemekte yaptığı konuşmada Başkan Mahçiçek'e öncelikle nazik daveti için teşekkür etti ve Kahramanmaraş'ın gelişiminde büyük oranda katkı sağladığını belirterek, çalışmalardan dolayı tebrik etti.

Nalbant, Bosna Hersek ile Kahramanmaraş'ın ilişkilerinin daha çok ilerleyeceğini ve görüşmelerin artacağını söyleyerek, sözü Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'e bıraktı.

Mahçiçek, Bosanska Krupa Belediyesi ile Onikişubat Belediyesinin kardeş belediye olacağını açıkladı.

Boşnak öğrencilere karşı derin bir hassasiyet içinde olan Başkan Mahçiçek, yemekte öğrencilere kardeşlerim diyerek, şu sözlere yer verdi;

"Bizler birbirine Osmanlı Devletinin manevi yönde bir parçası olarak, kültür yönünden son derece yakın olan iki nesrin çocuklarıyız. Sizleri memleketimizde, ülkemizde görmek mutluluk vesilesidir. İnşallah Bosanska Kruka İle Onikişubat Belediyelerinin işlemleri tamamlandığında karşılıklı olarak birbirimizi ziyaret eder, yakınlığını hep birlikte yaşarız diye temenni ediyorum."

Hanefi Mahçiçek, daha önce bir kaç kez Bosna Hersek'i ziyaret ettiğini, ama öğrencilerle Kahramanmaraş'ta tanışmanın nasip olduğunu ve bundan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Mahçiçek, son olarak Bosna Hersek Derneği Başkanı Osman Nalbant'a ve emeği geçen bütün ekip arkadaşlarına teşekkür etti.