Mersin'in Silifke İlçesinde Denizde Dalış Yaptığı Sırada Rahatsızlanan Kahramanmaraş'ın Onikişubat İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tayfun Atakut, Kaldırıldığı Hastanede Hayatını Kaybetti.

Alınan Bilgiye Göre, Kahramanmaraş'ın Onikişubat İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Tayfun Atakut, Silifke İlçesi Işıklı Mahallesi Dana Adası İngiliz Koyu Mevkiinde Bayram Tatilinde Bir Grup Arkadaşı İle Mersin'e Gitti.

Binbaşı Tayfun Atakut Tüpsüz Dalış Yaptığı Esnada Arkadaşlarına Su Altında 'Çıkıyorum' Diye İşaret Yaptı. Bir Süre Sonra Dalış Yapan Arkadaşları Yüzeye Çıktıklarında Binbaşı Atakut'u Bulamadılar.

Atakut'un Dalış Sırasında Henüz Belirlenemeyen Bir Nedenden Dolayı Rahatsızlandığını Fark Eden Dalgıçlar Kendisini Sudan Çıkarttı.

Olay Yerine Çağrılan 112 Acil Ekiplerince Müdahale Edilen Atakut Daha Sonra Sevk Edildiği Silifke Devlet Hastanesinde Yapılan Tüm Müdahalelere Rağmen Kurtarılamadı.

Olayla İlgili Soruşturma Başlatıldı.

Evli Ve Üç Çocuk Babası Olan Atakut'un Eşi Binbaşı Aylin Atakut İle Birlikte Diyarbakır'a Tayininin Çıktığı, Bayram İzninin Dönüşünde Yeni Görevine Başlayacağı Öğrenildi.

Atakut'un Cenazesi Bugün Ankara'da Düzenlenen Törenin Ardından Toprağa Verildi.

MUHABİR: SİBEL GÜRLE