Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Millileşme Çağırısı Üzerine Önemi Artan Yazılım Ve İşletim Sektörü Önemli Bir Aşama Kat Etti.

Genel Kurmay Başkanlığı, Savunma Sanayi Ve Önemli Müsteşarlıklarda Kullanılan, Milli Yazılım Pardus, Türkiye’de İlk Defa Belediye Olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde Kullanılmaya Başlandı.

Abd Menşeili Windows’a Her Bilgisayar İçin Ayrı Ödenen Yaklaşık 2 Milyon Tl, Lisans Ücreti Büyükşehir Belediyesinin Projelerine Aktarıldı.

Tarih, Turizm, Tarım, Etüt Ve Bir Çok Alanda Hayata Dokunarak Kahramanmaraş’ı Yeniden Dizayn Eden Büyükşehir Belediyesi Yeni Ve İlk Olmaya Devam Ediyor.

Büyükşehir Belediyesinin Tüm Yazılımını Yapan Bu Alanda İlk Milli Yazılımı Da Geçen Bilgi İşlem Dairesi İse Hız Ve Zamandan Tasarruf Etmeye Başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Üzerinde Durduğu Muhtarlar Nedeniyle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi De Sisteme Entegreolan Daireler Arasında.

2 Milyon Tl Yatırıma Harcanacak

Büyükşehir Belediyesi Sistem Entegresi İle 2 Bin Bilgisayar İçin Windows’a Verdiği Bin Tl’lik Lisans Ücretinin Tamamını Yatırıma Aktardı. Sistemin Önümüzdeki Günlerde Tüm Dairelere Yapılacağı Bildirildi.

Konu Hakkında Bir Açıklama Yapan Bilgi İşlem Daire Başkanı Bekir Sincer, Bugün Biz Pardus’u Milli İşletim Sayesinde Burada Günlük 20 Bin Dosya Atımını Çok Hızlı Bir Şekilde Yüzde 100 Türkçe Ve Güvenli Olarak Yapabiliyoruz Şeklinde Konuştu.

Sincer Konuşmasının Devamında Çok Gizli Evraklar Güven Altında Olduğunu Söyledi.