Pazarcık İlçe Merkezi içme suyu şebeke hattına yönelik sürdürdüğü yenileme çalışmalarında sona geliyor. 100 km uzunluğunda abone ve içme suyu şebeke hattı yapım çalışmaları tamamlandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un bir projesinde daha sona yaklaşıldı. KASKİ Genel Müdürlüğünce Pazarcık İlçe Merkezinde içme suyu şebekelerindeki kayıp kaçak oranının % 60 seviyelerine ulaşması ve kontrol edilememesi, vana sistemlerinin tahrip olması, merkezdeki boru çaplarının nüfusun ihtiyacını karşılayamaması, basınç sorunundan dolayı binaların üst katlarındaki vatandaşların suya ulaşamamaları gibi birçok nedenden dolayı 42 yıllık içme suyu şebeke şebekesinde başlatılan yenileme çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor.

İçme Suyu Hatları, Vatandaşların Su Sayaçlarına Kadar Yenileniyor

Devam eden proje çerçevesinde abone bağlantılarıyla birlikte toplam 150 km içme suyu şebekesi yenileniyor. Aynı zamanda içme suyunun yerleşim yerlerine düzenli dağılımının sağlanması için 5000, 2000, 600, 400 ve 200 tonluk 5 adet içme suyu deposuyla terfi merkezleri ve sanat yapıları inşa ediliyor. İçme Suyu Deposu yapımlarında Abone bağlantılarıyla birlikte toplam 100 km şebeke hattı yenilendi. Pazarcık ilçe merkezinin içinden geçen ana yolda trafiğin aksatılmaması için bölgedeki çalışmalar yatay delgi yöntemiyle yapılıyor. Yenileme işleminin tamamlandığı bölgelerde çevre temizliği ve ardından parke tamiratı işlemleri yapılarak sorunsuz bir üstyapı bırakılıyor.

Scada Sistemiyle Şebekenin Kontrolü Sağlanacak

Şebekenin her türlü kontrolünün sağlanması amacıyla Scada Otomasyon Sistemi devreye alınacak. Bu sistem sayesinde içme suyu şebekelerine anlık takip ve müdahale kolaylaşacak. Sistem ile vanaların uzaktan kontrolleri(Aç/Kapa), arıza durumlarının belirlenmesi, su seviyelerinin, şebekedeki klor ve basınç değerlerinin merkezden izlenmesi ve uzaktan kontrol edilmesi sağlanacak. Böylelikle herhangi bir arıza olması durumunda nokta tespit yapılarak arızalar kısa sürede giderilecek. Kayıp kaçak oranı minimize edilecek. İçme suyunun kalitesi sürekli kontrol altında olacak.

Arslan:’’ Pazarcık İlçemize 32 Milyon TL Yatırım Yapıyoruz’’

KASKİ İçme Suları Dairesi Başkanı Fatih Arslan, Pazarcık İçme suyu İnşaatı ile ilgili şu bilgileri verdi: ‘’ Pazarcık İçme Suyu ile ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’un talimatlarıyla KASKİ Genel Müdürlüğümüzce şebeke yenileme çalışmalarına başladık. Bu projemizle Pazarcık İlçemize 32 Milyon TL’lik bir yatırım yapıyoruz. Şebeke kapsamında 150 km hat döşemesi ve 5 adet de içme suyu deposu bulunmaktadır. Şu zamana kadar 100 km hat döşedik. Hatları döşedikten sonra üstyapılar da KASKİ Genel Müdürlüğümüzce yapılmaktadır. Evlerin saatlerine kadar yenileme çalışmalarımız devam etmektedir.