Kahramanmaraş’ın Karamanlı Mahallesinde Önceki Gün Fatma Çiftçi Adındaki Kız Çocuğunun Kaçırılma İddiası Sosyal Medyada Yankı Uyandırıp Sayfa Kullanıcıları Tarafından Paylaşılmıştı.

Bazı Provokatörler Tarafından Ortaya Atılan Asılsız Kayıp Haberi Herkesi Üzmüştü.

Küçük Kızın Kaçırılmasıyla İlgili Gerçekler İse Bugün Ortaya Çıktı.

Hassas Bir Dönemin Olduğunu Fırsat Bilen Ve Gündemdeki Konuları Asılsız Spekülasyonlarla Tekrar Gündeme Yalanlarla Taşıyan Bazı Sosyal Medya Kullanıcıları Karaman İlinde Evlerinin Önünde Bisiklet Sürerken Bir Anda Ortadan Kaybolan 8 Yaşındaki Ayşenur’un Fotoğrafı Kullanıldı. Yetmedi Karaman İlinin İse Kahramanmaraş’ın Karamanlı Mahallesi İsmine Benzetme Yaparak Ortaya Böyle Yalan Paylaşımlar Çıkartıldı. O Da Yetmedi Kaybolduktan 5 Saat Sonra Bulunan 8 Yaşındaki Ayşenur’un İsmini Fatma Olarak Değiştirdiler. Vicdansızlardı…

Karamanlı Mahalle Muhtarı Ziya Çetinaslan Asılsız Paylaşımlarla İlgili Aksu Habere Konuştu:

‘’Sabah Vakti Bana Bir Vatandaş Sordu. İlk Defa Sizler Aracılığıyla Duyuyorum. Kesinlikle Yalan Bir Haber, Mahallemizde Böyle Bir Olay Olmamıştır. Eğer Böyle Bir Olay Olmuş Olsaydı Yetkili Mercilere Müracaat Olurdu. Muhtarlığımıza Da Hiçbir Şekilde Müracaat Yok. Tamamen Sansasyon Yaratmak İçin Yapılmış Yalan Bir Haber. Hem Kahramanmaraş’ın Adını Hem De Mahallemizin Adına Kirletmek Adına Vatandaşlarımızın Kafalarını Karıştırmaya Çalışıyorlar. Terör Örgütüne Bağlı Bazı Şahıslar Hassas Bir Dönemden Geçtiğimizi Biliyorlar Ve Bunu Kullanmaya Çalışıyorlar. Bu Haberi Ortaya Atan Her Kimse Kınıyorum’’

Sosyal Medya Hesaplarından Paylaşılan Kayıp Kız Çocuğu İddiasında Küçük Kız Resminin Başka Bir Kız Çocuğuna Ait Olduğu Ve Kahramanmaraş’ın Karamanlı Mahallesinde Çiftçi Soyadında Bir Ailenin Olmadığı, Emniyet Güçlerinden İse Kendilerine Böyle Bir İhbar Gelmediği Öğrenildi.

KAHRAMANMARAŞ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BU TÜR ASILSIZ PROVOKATİF SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA VATANDAŞLARI İNANMAMASI KONUSUNDA UYARIYOR.

MUHABİR: SİBEL GÜRLE