Elbistan’da sokak hayvanlarının kış aylarında aç susuz kalmaması için çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi şehrin değişik noktalarına yemlik bıraktı.

Yemlikler de her şey düşünülmüş. Bir tarafta yem, diğer tarafta su, üst tarafta ise kanatlı hayvanlar için suluk ve yemlik bulunuyor.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı Veterinerlik İşleri ve Mezbahalar Şube Müdürü Yakup Bilal yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarının kış mevsiminde aç susuz kalmamaları için çalışma yürüttüklerini belirterek;” , Kahramanmaraş genelinde 17 adet beslenme odakları ve su odaklarını yaptırmış bulunmaktayız. İlkini Çağlayancerit ilçemize yaptırdık. Şuanda Elbistan'da 3 bölgeye kurdurduk, Sloganımız uzak elini onlarda yaşasın. Nasıl ki insanlarımızın hakkı varsa hayvanlarımızın da hakkı var. Otomatik şebeke suyuna bağlanılan su ve kedi köpekler için mamamız var üst kısmında da su ve buğday ile kuşların beslenmesini sağlamaktayız. İlerleyen zamanlarda daha iyi hizmetler verebilmek için böyle çalışmalarımız devam edecektir.” Diye konuştu.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Elbistan ilçesinde kemirgen hayvanlara karşı da mücadele başlattı.

İlçe merkezinde ki mazgallara ilaç bırakan ekipler, kemirgen hayvanların insan sağlığına zarar vermemesi için çalışma başlattı.

Veterinerlik İşleri ve Mezbahalar Şube Müdürü Yakup Bilal ;”Burada Veterinerlik İşleri ve Mezbahalar Şube Müdürlüğü olarak, Halk Sağlığı alanında kemirgenlerden arındırılmış bir kent sunmamız. Kemirgenlerden arındırılmış bir Elbistan oluşturmaya çalışıyoruz. Burada yapılan işlemler ise kemirgenler aracılığıyla insanlarımıza bazı hastalık bulaşmakta bu hastalıkların uzaklaştırmak için ve bu hastalıklara bulaşmamaları için biz kanalizasyonlarda ilaçlama yapıyoruz. Bu yapılan ilaçlamalar şehir merkezi dışında kalan tampon bölgeler, yağmur suyu kanalları, foseptikler, boş ve terk edilmiş yapılar, kentsel dönüşüm alanları ve buna benzer yerleri ekiplerimiz ile çözüm odaklı yerinde ilaçlanması yapmaktayız. Vatandaşlarımız 444 46 11 numaralı ihbar hattımızı arayarak ihbarda bulunabilirler ekiplerimiz yerinde inceleyerek ve inceleme sonunda gelip hemen ilaçlamasını yapmaktadır.” Dedi.