Konu ile alakalı olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; ‘’22 Mayıs 2018 tarihinde, saat 16.00 sıralarında, 27 MH 145 plakalı özel bir araçla, mevsimlik işte çalışmak amacıyla Gaziantep-İslahiye’den Kahramanmaraş’a gelen Suriye uyruklu bir aile Kılılı Kasabası mevkiinde mola verdi. Bu sırada aileden Alağ Grunful-1988- serinlemek amacıyla suya girdi. 4 metre derinlikte ve yaklaşık 15 metre enindeki kanala giren Alağ Grunful, karşı kıyıya birkaç metre kala suda çırpınarak gözden kayboldu.

112 acil ihbar hattına bilgi verilmesi üzerine, olay yerine giden Büyükşehir İtfaiyesi dalgıçları 30 dakika süren çalışma sonunda Alağ Grunful’u sudan çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti. Ancak olay yerine yapılan tıbbi müdahale genç adamı hayata döndürmeye yetmedi’’ denildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir İtfaiye Dairesi Başkanı Cahit Küçükönder, ‘’Suda boğulma vakalarında ölüm, ortalama 3 dakika içinde gerçekleşiyor. Kahramanmaraş’taki baraj, gölet, kanal ve akarsular bu bakımdan son derece tehlikeli. Yaz aylarının gelmesiyle beraber anne-babaların, son derece tedbirli olmaları gerekiyor. Zira boğulma vakalarında yaş ortalaması 15-16 civarında yoğunlaşıyor’’ dedi.