Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da başlattığı kurtuluş mücadelesi, tüm yurdumuza yayılmış ve halkımızın azim ve kararlığıyla büyük zafere ulaşmıştır. Halkın fedakârlığı ve topyekûn mücadelesiyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, gençlerimize emanet edilmiştir.

Sevgili gençler, bu değerli emaneti sonsuza kadar korumak ve gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmak en önemli görevimizdir. Kendimizi yeniliğe açık, bilgi toplumunun gerektirdiği niteliklere sahip gençler olarak yetiştirmeli ve geleceğe güvenle bakmalıyız. Birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, birbirine sevgi ve saygı ile kenetlenen, değerlerine bağlı siz değerli gençlerin, bu emanete sahip çıkacağı ve yüce vatanı en iyi şekilde yarınlara taşıyacağına inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 99’uncu yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum.

Vahdettin Özkan

Kahramanmaraş Valisi