Türkiye Genelinde 19-22 Nisan Arası Emniyet Genel Müdürlüğü Tarafından Kural İhlali Yapan Yayalarla Ve Dönüşlerde Yayalara Yol Vermeyen Sürücülerle İlgili Denetim Yapılıyor.

Denetimler Türkiye’nin Her Yerinde Devam Ederken Kahramanmaraş’ta Da Kırmızı Işık İhlali Yapan Yayalar Ve Dönüşlerde Yayaya Yol Vermeyen Sürücüler Polisler Tarafından Uyarıldı.

Denetim Sırasında Yayaların Işıklara Uyması Gerektiği Konusuna Dikkat Çeken Trafik Tescil Ve Denetleme Şube Müdürü Hakan Doğan Aksu Haber’e Şu Açıklamalarda Bulundu.

‘’19-22 Nisan Arası Türkiye Genelinde Emniyet Genel Müdürlüğü Tarafından Kural İhlali Yapan Yayalarla Ve Dönüşlerde Yayalara Yol Vermeyen Sürücülerle İlgili Denetimler Yapıyoruz. Kural İhlali Yapan Yayalar Denildiğinde Kahramanmaraş’ta En Sıkıntılı Noktası Arasa Cami Işıklı Yaya Geçididir. Burada Tek Bir Yaya Geçidi Var Ev Vatandaşlar Işığın Yanmasını Bekliyorlar Ve Bu Beklemeden Kaynaklı Fazla Yoğunluk Oluşuyor. Karşıdan Karşıya Geçerken Vatandaşların Yayalara Yeşil Işığı Beklemeleri Lazım.Yeşil Işığı Beklemeden Yol Boş Olsa Dahi Veya Gelen Araç Uzakta Olsa Bile Bazı Yayalarımız Yayalara Yeşil Işığı Beklemeden Yola Atlıyorlar Ve Bu Da Trafik Kazalarına Neden Oluyor. Yaptığımız Bu Denetimlerde Vatandaşlarımızı Karşıdan Karıya Geçme Hususunda Özellikle Işıklı Yaya Geçidinde Işığa Uyma Konusunda Polis Memuru Arkadaşlarımızla Bilinçlendirme Ve Bilgilendirme Çalışması Yapıyoruz. İlimizdeki Trafik Kazalarında Yayaya Çarpma Oranı Ön Sıralarda Yer Alırken Türkiye Genelindeki Kazalarda Da Yüzde 19’luk Bir Orana Sahip. Dolayısıyla Trafik Kazalarını Sadece İki Aracın Birbirine Çarpması Veya Tek Aracın Yoldan Çıkması Şeklinde Değerlendirmemek Lazım; Yayalar Da Trafik Kazalarında Önemli Bir Yer Ediniyor. Kahramanmaraş İlinde Azerbaycan Bulvarı Ve Trabzon Caddesi Karşılıklı Yaya Sirkülâsyonunun Yoğun Olduğu Bölgelerimizdir. Özellikle Akşam İş Çıkış Saatlerinde Trabzon Caddesi Azerbaycan Bulvarı Ve Şekerdere Arası Trafiğin Yoğun Olduğu Bir Aksımızdır. Biz Bu Trafiği Seri Şekilde Akıtırken Yayalarımızı Da Güvenli Bir Şekilde Karşıdan Karşıya Geçirmemiz Gerekiyor. Vatandaşlarımız Kendi Can Güvenlikleri İçin Ve Kazaya Sebebiyet Vermemeleri İçin Yaya İşaretlerine Uymaları Gerekiyor. Yaya İşaretlerine Uymadan Karşıdan Karşıya Geçen Yayalar İçin De Trafik Ceza Yaptırımlarımız Devam Ediyor’’ Dedi.

Vatandaşların Polis Ekiplerini Karşılarında Görmelerine Rağmen Kural İhlali Yaptığı Da Gözlerden Kaçmadı.

MUHABİR: SİBEL GÜRLE