Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Yerel Buluşmalar İstişare Toplantıları kapsamında, okul idarecileri ve öğretmenlerle buluştu.

Türkoğlu Belediyesi Nikah Sarayı ve Düğün Salonunda gerçekleşen çalıştay programında, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, “Öğretmenlerle birlikte olduğum zaman geçmişte yedi yıl bende bu camianın içerisinde yer alan bir belediye başkanı olarak ayrı bir haz alıyorum ve mutlu oluyorum. Bunu samimiyetle söylüyorum elimden geldiği kadar okulları da ziyaret etmeye çalışıyorum.

Çünkü öğretmenlerimizin ve idarecilerimizin Türkoğlu ve Türkiye şartlarında ne kadar özverili çalıştığını bizzat ben de yaşayarak gördüm. Bundan dolayı hepinize yaptığınız eğitim faaliyetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu toplantımızın amacı hem sizlerle birlikte samimi bir ortamda tanışma fırsatı ve kaynaşma fırsatını sağlamak, hem de Türkoğlu İlçemizde hem belediye faaliyetlerinde neler yapabiliriz. Aynı zamanda eğitim alanında sizlerin görüşüne başvurmaktı.

Bu ikinci çalıştayımız, inşallah çalıştayımız başarılı olur. Önümüzdeki süreçte sizlerin yazmış olduğu çalıştayla ilgili notlarımız bize klavuz olacaktır. Bizlerde bunları değerlendireceğiz. Sevgili öğretmenlerimiz Kahramanmaraş’ımızın dışında, bir çok yerden belki burada eğitimci var. Türkoğlu İlçemiz sizlere ev sahipliği yapmakta, sizler bizim misafirimizsiniz.

Bizlerin davetine icabet ettiğiniz için, bizleri kırmadığınız için sizlere çok çok teşekkürlerimi sunuyorum, saygılarımı sunuyorum. Çalıştayımızın Türkoğlu’na hayırlar getirmesini diliyorum.”dedi.

Doluca Şehit Alican İlkokul Müdürü Ahmet İmalı; “Sayın Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Burada daha önce böyle istişare toplantıları yapılmıyordu. Sayın Başkanımıza ilkleri yaptığı için kendisine ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Başarıların ve hizmetlerin devamını diliyorum.”diyerek konuştu.

Türkoğlu Öğretmenevi Müdürü Doğan Polat; “Türkoğlu Belediyesporu temsilen konuşuyorum. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan spora teşvik ettiği için Türkoğlu Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”şeklinde konuştu.

Türkoğlu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Oğuzhan Erdoğan; “İlk göreve başladığımız zamanda burada doğalgazlı oturacak hiçbir ev yoktu belediyemizin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde belli yerlere imar çalışmaları başlatması sonucunda bugün ilçede müthiş bir gelişim gösterildi.

Bunun yanı sıra bu zamana kadar gördüğüm sıkıntılardan birisi de ilçenin bir ucundan, bir ucuna uzanan imalı deresiydi. İnanılmaz derecede berbattı. Ama bugün Belediye Başkanımızın yaptığı çalışmalar neticesinde değişim içerisinde. Öncelikle Başkanımız Sayın Osman Okumuş’a ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” İfadesini kullandı.

Uzunsöğüt Ortaokul Müdürü Bekir Özçelik ; “Eğitim davası en büyük milli davadır. Türk milli eğitim sisteminin içinde bulunduğu durumu en iyi siz çalışanlar bilirsiniz, işte şu tablo öğretmenin nerdeyse unutulduğu bir dönemde şehre Mina olan Türkoğlu Belediye Başkanı Sayın Osman Okumuş çıkmış demiş ki; durumdan vazife çıkarmış benim ilçemde en önemli hadise eğitimdir. Eğitimin neferlerini de isimsiz kahramanlarını da çağıralım bu ilçenin eğitimini nasıl daha iyi hale getirebiliriz durumdan vazife çıkarmış, o yüzden meslektaşlarım adına Türk davası adına şahsına çok teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi.

Uzunsöğüt Ortaokul Müdürü Bekir Özçelik ise 18 Mart Çanakkale Şehitleri adı mahallede ve okul öğretmenleriyle birlikte her şehit bir ilmek diyerek başlatılan proje ile işlenen el emeği göz nuru olan 253 bin ilmekli Türk Bayrağını Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’a hediye etti.

Program sonunda ise Uzunsöğüt Ortaokul Müdürü Bekir Özçelik’ 18 Mart Çanakkale şehitleri anma adına farklı bir program yaptığı için Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş teşekkür plaketi takdim etti.