Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi Başkanı Hanefi Mahçiçek, Bilim ve Teknoloji Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Mesajında gelecek nesillerin daha çok başarıya ulaşıp, Türkiye’ye yenilikler kazandırmaları gerektiğini vurgulayan Mahçiçek, ‘’ Üreten Türkiye Olacağız İnşallah’’ sözlerine yer verdi.

Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Bilim ve Teknoloji Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, Onikişubat Belediyesi olarak hayata geçirdikleri son teknolojiye hâkim, donanımlı hizmet sağlayan projelerle teknolojiyi yakından takip ettiklerini belirterek, yaptığı açıklamada şunları söyledi.

‘’ Bilim ve Teknoloji alanında donanımlı, gelişmiş teknolojiye sahip imkânlar kullanarak projelerimizi hayata geçiriyoruz. Bilim ve Teknoloji ülke gelişimi için, çok önemli değerlerdir. Günümüz öğrencileri eski dönemlere oranla çok iyi şartlarda okuyabiliyorlar. Eskiden okullarda bir tane bile bilgisayar bulamazken, şuan da akıllı tahtalar ve son teknoloji ile donatılmış bilgisayarlar kullanıyor öğrenciler. Türkiye çok iyi bir şekilde büyüyor ve gelişiyor. Ülkemizde çok kabiliyetli insanlar var. Türkiye’nin birçok bölgesinde Allah’a şükür yeni icatlar yapılabiliyor. Özellikle gençler mutlaka bir hedef koymalı ve yeni şeyler üretmeliler. Bilimden ve teknolojiden faydalanarak, başarı elde edebilirler. Önemli olan bu yönde bir idealimiz olmasıdır.

Türkiye bilim ve teknolojiyi tüketen değil, artık üreten bir ülke haline gelmeye başlamıştır. Devletimiz bu alanda da ülke gelişimine fayda ve katkı sağlamak amacıyla, gelecek nesillere her alanda kolaylık sağlamış, imkânlar tanımıştır. Son dönemlerde ülkemizde insansız hava araçları noktasında çok ciddi çalışmalar yürütülüyor. Ve şükürler olsun ki bu araçlar şuan da terör örgütlerini yok etmek için kullanılabiliyor. Uzunca bir süredir gündemde olan insansız hava aracı projelerinden ANKA’nın silahlı versiyonu Türksat uyduları üzerinden kontrol edilebiliyor. Yine ülkemizin üretimi dâhilinde "sıcak hava-yüksek irtifa" görevleri için optimize edilmiş olan T129 ATAK Helikopteri, yüksek manevra ve performans kabiliyeti ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonlarında etkin bir şekilde görev yapan bir teknoloji harikasıdır.

Bu kapsamda ben de bilim ve teknoloji haftasının farkındalığını bir kez daha vurgulayarak, Türk gençliği açısından verimli ve başarılı geçmesini diliyorum. Öte yandan olumsuzluklardan uzak, şiddetten, terörden ve cinayetten uzak, bilim, kültür, sanat, teknoloji gibi her alanda kendini eğitebilen, gösterebilen ve üretebilen bir Türkiye olmayı diliyorum.’’