Captain Marvel olarak anılan Carol Danvers karakteri, sinema öncesi okuyucuyla ilk olarak 1968 yılında yayınlanan Marvel Super-Heroes #13çizgi romanıyla tanıştı.

Oscar ödüllü oyuncu Brie Larson, çizgi romandan sinemaya uyarlanan Captain Marvel ile birlikte Marvel’ın sinematik evrenine katıldı. 2019’da vizyona girecek olan filmde Larson, Marvel Comics içindeki Yenilmezler’in (Avengers) müteffiki, kozmik kahraman Carol Danvers’ı canlandırıyor.

Filmin çekimleri Mart 2018’de başladı, film 8 Mart 2019’da vizyona girecek.

Mississippi Grind filminin yönetmenleri Anna Boden ve Ryan Fleck tarafından yönetilen filmin senaryosu Geneva Robertson-Dworet, Meg LeFauve, Nicole Perlma, Liz Flahive Carly Mensch’in elinden çıkma. Yani senaryo tam bir kadın gücü ürünü. Hatta kadın yaratıcılar elinden çıkma ilk kadın süper kahraman filmi olma özelliği taşıyor.

Dört Oscar ödüllü oyuncu Annette Bening de filmin ekibine katıldı. Henüz Bening’in rolü bilinmese de Danvers’ın annesini canlandıracağı tahmin ediliyor.

Marvel Comics’in devam halkasında, filmin kahramanı Danvers, Hava Kuvvetleri’nde, DNA'sı bir patlama sırasında bir yabancı türünkiyle kaynaşmış olan süper yetenekleri olan bir pilottur. Başlangıçta “Bayan Marvel” adını alsa da sonunda bu ismi taşıyan orijinal karakterden “Kaptan Marvel” unvanını devralır.

Captain Marvel filmi, 1990’lı yıllarda geçen bir hikayeyi ele alıyor. Filmde Samuel L. Jackson, tek gözlü Nick Fury’nin daha genç halini canandırırken (henüz iki gözü de sağlıklıdır), filmin kötü adamları olarak Skrulls olarak bilinen, şekil değiştiren yabancıları kullanması bekleniyor.

Film, Carol Danvers’ın, dünya iki yabancı ırk arasında galaktik bir savaşın ortasındayken evrenin en güçlü kahramanı haline gelmesini ele alıyor.

Filmde Marvel’ın sinematik evreninden pek çok tanıdık isim yer alıyor. Samuel L. Jackson, Nick Fury olarak geri gelirken; Djimon Hounsou, Guardians of the Galaxy’deki Korath rolünü bu filmde yine canlandırıyor. Lee Pace de aynı filmdeki Ronan rolüyle dönerken, The Avengers ve Agents of SHIELD oyuncusu Clark Gregg, Ajan Phil Coulson olarak yine bu filmde de görülecek. Filmde ayrıca yan karakterler olarak Ben Mendelsohn (Rogue One: A Star Wars Story), Lashana Lynch (Brotherhood), Gemma Chan (Fantastic Beasts and Where to Find Them), Algenis Perez Soto (Sugar), Rune Temte (Eddie The Eagle), McKenna Grace (I, Tonya) ve Jude Law (The Talented Mr. Ripley) yer alacak.

BONUS: Marvel patronu Kevin Feige, dünya Brie Larson’ın Captain Marvel’ı ile buluştuktan sonra, onun en sık karşılaştığımız takım arkadaşı Kamala Khan’ın da Marvel sinematik evreninde kendine yer bulabileceğini söyledi. Böylece Marvel’a ilk Müslüman süper kahraman gelmiş olacak.