HATAY (AA) - Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı'na layık görülen Hatay'da, "kabak borani ve firik pilavı" yemekleri tanıtıldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Hatay Aşçılar ve Turizm Birliği Derneğinin iş birliğiyle Antakya Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, meslek liselerinde eğitim gören öğrenciler yemek yaparak hünerlerini sergiledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, Hatay'ın yemeklerini tüm dünyayla paylaşmak adına etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtti.

Savaş, Hatay'ın sahip olduğu yemek çeşitliliği ve kültürün tanıtımı noktasında 2010 yılından bu yana çalışma yaptıklarını kaydetti.

Hatay'ın kadim ve kimliği olan bir şehir olduğunun altını çizen Savaş, "Bu şehri dünya ile paylaşmak istiyoruz. Dünyayla bizim birikimlerimizi paylaşmak istiyoruz. Bunlardan en önemlilerden bir tanesi de yemek kültürümüz. Bu tür etkinliği ayda bir defa yapmaya gayret edeceğiz ve dünya ile bu lezzetleri paylaşacağız." dedi.

Türkiye Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Koray Türk de Hatay'ın Türk mutfağı içerisinde çok iyi bir yeri olduğunu söyledi.

Türk, yurt içinde ve dışında düzenlenen bu tür etkinliklere federasyon olarak katılarak Hatay yemeklerinin de içinde bulunduğu yöresel mutfağı tanıttıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılan öğrenciler hazırladıkları "kabak borani" ve "firik pilavı"nı şeflerin beğenisine sundular.

Etkinliğe CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.