HÜSEYİN KARAHASANOĞLU  “Hak Yol İslam Yazacağız” marşı ile Müslüman gençliğe rehber olan, “Mihriban” şiiri ile gönül coğrafyalarını fethe çıkan yazar, şair ve mütefekkir Abdurrahim Karakoç’un ebediyete intikalinin 6. yıldönümü...

İSMİ AKİT’LE ÖZDEŞLEŞMİŞTİ

İsmi, “Akit’ten başka bir gazete beni taşıyamaz” dediği Akit Gazetesi ile özdeşleşen merhum Abdurrahim Karakoç, gazetemizde kaleme aldığı yazılarla fikir yelpazesini geniş kitlelere ulaştırdı. Abdurrahim Karakoç, yazılarında başta CHP’nin tek parti dönemi zorbalıkları, 28 Şubat zulmü ve darbeler başta olmak üzere dünyada ve Türkiye’de yaşanan haksızlıklara karşı ses yükseltti. Karakoç, Akit’te yayınlanan yazıları sebebiyle defalarca yargılandı.

Fikirlerindeki keskin ifade gücünün yanı sıra şiir ve marşlarıyla nam salan Abdurrahim Karakoç, kaleme aldığı “Hak Yol İslam Yazacağız” marşı ile Müslüman yüreklere cihad ruhunu gergef gergef işledi. Karakoç’un en öne çıkan eseri ise “Mihriban” şiiri oldu.

Türkü olarak Anadolu’da söylenen Mihriban şiiri, belde belde yayılarak insanımızın gönül dünyasına tercümanlık etti. Son temsilcilerinden olduğu Halk Edebiyatı’ndaki ustalığının yanı sıra mütefekkir kimliği ile öne çıkan Karakoç, milliyetçi-muhafazakar kesimin ideologlarından biri olarak dikkat çekti.

ANIYORUZ ARIYORUZ...

7 Nisan 1932’de Kahramanmaraş’ta gözünü açtığı fani dünyaya 7 Haziran 2012’de veda eden Abdurrahim Karakoç Üstad’ı rahmetle, minnetle, özlemle ve hayırla yâd ediyoruz...

HAK YOK İSLAM YAZACAĞIZ

Kör dünyanın göbeğine

Hak yol İslâm yazacağız.

Kuşların göz bebeğine

Hak yol İslâm yazacağız.

***

Yola, ağaca, pınara

Esen yele, yağan kara

Yağmur yüklü bulutlara

Hak yol İslâm yazacağız.

***

Koç burcuna, yay burcuna

Bebeklerin avucuna

Minarelerin ucuna

Hak yol İslâm yazacağız.

***

Bucak bucak, köşe köşe

Kara taşa, kor-ateşe

Yıldıza, aya, güneşe

Hak yol İslâm yazacağız.

Askerlerin miğferine

Kağnıların tekerine

Buda’nın tunç heykeline

Hak yol İslâm yazacağız.

***

Her kapının eşiğine

Her sofranın kaşığına

Balaların beşiğine

Hak yol İslâm yazacağız.

***

Memurların masasına

Zenginlerin kasasına

Masonların locasına

Hak yol İslâm yazacağız.

***

Herkes duyacak, bilecek

Saklanmaz gayrı bu gerçek

Yaprak yaprak, çiçek çiçek

Hak yol İslâm yazacağız.