Türk Kadınlar Birliği Kahramanmaraş Şubesi tarafından şubenin kuruluşunun 20. yıldönümü ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda sergi düzenlendi. Sergide kadınların el emekleri ve özellikle rölyef tablolar tanıtıldı.

Sergiye, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, İl Jandarma Komutanı Albay Cafer Öz, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar ZABUN, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hanefi Öksüz ve Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanı Nevhiz Erayman’ın yanı sıra çok sayıda dernek üyesi katıldı.

“8 Mart Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun″

Serginin açılış konuşmasını yapan Türk Kadınlar Birliği Kahramanmaraş Şube Başkanı Nevhiz Erayman, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Erayman, ″Türk Kadınlar Birliği Kahramanmaraş Şubemizin kuruluşunun 20. kuruluş yılı münasebetiyle düzenlediğimiz etkinliğimize desteklerini esirgemeyen Kahramanmaraş Valimizin değerli eşi Ruhan hanımefendiye, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun’a ve tüm dernek üyesi arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Bu vesile ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

”Her Saniye Kadınların Kıymetinin Bilinmesi Gerekir″

Sergide konuşan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ise kadınların sadece 8 Mart’ta değil, her gün, her saniye kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi. Vali Özkan, “Türk Kadınlar Birliği’nin Kahramanmaraş Şubesi’nin öncülüğünde böylesine anlamlı bir günde 8 Mart’ta hanımefendilerin buluşması ve bizim de bu buluşmada bulunmamızdan büyük bir memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum. Öncelikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle burada bulunan hanımefendiler başta olmak üzere Kahramanmaraşlı bütün hanımların bu güzel gününü tebrik ediyorum. Sadece 8 Mart değil, aslında her gün, her ay, her saat, her saniye insanın kıymetini bilmek, özellikle hanımların kıymetini bilmek dünyadaki misyonu, mahalledeki fonksiyonu, ailedeki temayülünün toplumun ve ailenin nasıl bir harcı olduğunu, gençliğimizin yeni nesillerin yetişmesinde hanımların nasıl bir inşacı olduğunun şuurunda olmak bizim toplumsal ve kültürel gelişmemiz için bir gereklilik. Dolayısıyla bütün insanların aslında insan hakları başta olmak üzere insan haklarının temel umdelerini sahiplenmesi, öngörülebilir bir hukuk sisteminin inşası ve işletilmesiyle ilgili işbirliği yapılması çok önemli. Hassaten hanımların layık olduğu zeminde, bütün işlerde layık olduğu mevkiye kendisinin toplumsal rolü, kültürel rolü, ailevi rolünün ve insan olarak içinde bulunması gereken rolün icra edilmesinin çok önemli olduğunu biliyoruz” şeklinde konuştu.

“Büyük mesafe kat edildi″

Kadınların toplumsal hayata katılımları noktasında çok büyük mesafe kat edildiğini dile getiren Vali Özkan, kadınlara yönelik çalışmalarda koordinasyonun artırılması gerektiğini söyledi. Özkan, ″Tarihten günümüze bu konuda çok mesafe kat edilmiştir ama mutlaka daha geliştirilmesi, daha iyileştirilmesi gereken alanlar vardır. Kadın haklarıyla ilgili toplumda bir duyarlılığın olması işin temel güvencesidir. Özellikle sivil toplumun buna öncülük yapması çok önemli. Bu yönüyle de Türk Kadınlar Birliği’nin bu faaliyetini ve insan hakları başta olmak üzere hanımların hak ettiği zeminde devam etmelerini temenni ediyorum. Bu tür faaliyetlerinin artarak devamı önemli ve anlamlı. İlimizde de hem kadın kuruluşları hem de diğer kuruluşların bu konuda mutlaka işbirliği ve koordinasyonu artırması gerekiyor. Parlamentomuz bu anlamda özellikle insan haklarıyla ilgili kadın haklarıyla ilgili iyileştirmeler son 10-15 yılda büyük ilerlemeler kaydettirdi. Ama her şeyden önemlisi bu insan haklarına yönelik kültürün yaygınlaşması. Bugün aynı zamanda hanımların kendi birikimleriyle, el emekleriyle sanata ve kültüre yönelik temayüllerini en güzel bir şekilde ortaya koyduğu geleneksel bir sanatımızın açılışını da yaptık. Tekrar bütün hanım efendilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından misafirler, kadınların el emekleriyle yaptığı eserleri inceledi.