31. Ahilik Haftası kutlamaları düzenlenen Kırşehir Kitap Fuarı'nın açılışına katılan yazar Rasim Özdenören, Türkiye'nin okuyucu açısından övünülecek durumda olduğunu söyledi.

Cacabey Meydanı'ndaki 3. Kırşehir Kitap Günleri'nin onur konuğu Özdenören, açılış töreninde yaptığı konuşmada, çocukluğunda kitap evleri bulunmadığı bir dönemden kitap fuarlarının açıldığı günlere gelinmesinin sevindirici olduğunu belirtti.

Çocukluğu ve gençliğinin geçtiği Kahramanmaraş, Malatya ve Tunceli'de kitabevlerinin bulunmadığını ifade eden Özdenören, cami duvarlarında teşhir edilen ve barakalarda kiralık verilen kitapları 5-10 kuruşa alarak okumaya gayret ettiklerini dile getirdi.

Kırşehir Valisi İbrahim Akın da 31. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında birçok faaliyet planlandığını, bunlardan en önemlisinin, bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Kırşehir Kitap Fuarı olduğunu söyledi.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de bir araştırmada Ahilik Haftası kutlamalarının en beğenilen etkinliğinin kitap fuarı olarak belirlendiğine dikkati çekti. 

Konuşmaların ardından 23 Eylül'de sona erecek 3. Kırşehir Kitap Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi. Başkan Bahçeci, açılış töreninin ardından Özdenören'e, diğer yazar ve şairlere hediye takdim etti.

Açılış törenine, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selahattin Ekicioğlu, yazarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.