Badem Yağıyla Saçlara ve Kafa Derisine Masaj Yapmak ya da  Yıkandıktan Sonra Son Durulama Suyu Olarak Demlenmiş Çay Kullanmak.

Saçın Beyazlamasını Önleyen Bu Yöntemler Kadar Yiyip İçtiklerimizin De Beyazlamayı Geciktirmesinde Önemli Rolü Var.

Uzmanlara Göre O Besinlerin Başında 1. Sırada Kivi ve Portakal Geliyor. Özellikle De Ekşi Severlerin Favori Meyvelerinden Olan Kivi Ve Portakal İçerdiği A,E ve C Vitamini Sayesinde Saçların Erken Beyazlamasının Önüne Geçiyor.

Yeşil Yapraklı Sebzeler Ve Havuç Da O Besinler Arasında 2. Sırada Yer Alıyor. Çünkü Uzmanlara Göre Havuçtaki Ve Yeşil Yapraklı Sebzelerdeki Beta Karoten Vücutta Emilerek A Vitaminine Dönüşüyor Ve Bu Da Saça Parlaklık Veriyor Hem De Erken Beyazlamasını Engelliyor.

3. Sırada İse Protein Zengini Karnabahar Yer Alıyor Uzmanlara Göre Karnabahar İçeriğindeki Biyotin Maddesi Sayesinde Saçlara Canlılık Ve Güçlülük Veriyor Aynı Zamanda Saç Tellerinin Nemlenmesini Sağlıyor

Ve Dördüncü Sırada Da Kabak Var Kabağı İster Yiyerek Tüketin İsterseniz Püre Halinde Getirip Saçınıza Masaj Yaparak Uygulayın Her Ne Şekilde Tüketirseniz Tüketin İçeriğindeki Demir Bakımından Kabak Saçların Zamansız Beyazlamasını Engelliyor.

Ve 5. Sırada Da Balık Var Uzmanlara Göre Balıktaki B3 Vitamini Pigmentlerden Sorumlu Başka Bir Deyişle Eğer Saçınızda Yeteri Kadar B3 Vitamini Yoksa İşte O Zaman Saçlarınız Erkenden Beyazlamaya Başlayacak Demek.

6. Sırada Da Yumurta Ve Süt Ürünleri Var Uzmanlara Göre Bu Ürünler B12 İçeriyor Ve B12 Dede Kobalamin İsimli Vitamini Var Ve Bu Vitaminde Hücrelerin Hızlı Bölünmesini Sağladığı İçin Bu Ürünleri Tüketenler Sağlıklı Saçlara Sahip Oluyor Ve Erken Beyazlama Da Gecikiyor.

7. Sırada Da Kabak Çekirdeği Var Uzmanlara Göre Kabak Çekirdeği İçeriğindeki KÜKÜRBİTİN Maddesi Sayesinde Hem Saç Dökülmelerinin Önüne Geçiyor Hem De Saçın Daha Sağlıklı Olmasını Güçlü Olmasını Sağlıyor Aynı Zamanda Erken Beyazlamayı Da Yavaşlatıyor

8. Sırada Da Çilek Var Uzmanlara Göre Meyvelerden Sadece Birkaç Tanesi İyot İçeriyor VE ÇİLEK DE İYOT İÇEREN MEYVLER ARASINDA. İyot Da Saçın Erken Beyazlamasının Önüne Geçiyor İşte Bu Nedenle Çilek Tüketmekte Fayda Var Ancak Yalnızca Mevsiminde

Ve 9 Sırada Da Saçların Erken Beyazlamasının Önüne Geçen Kahvaltıların Baş Tacı Tereyağı Var.

Tereyağını Yiyerek Tüketmek Saçların Zamansız Beyazlamasının Önüne Geçiyor.