Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Uz.Dr.Ali Nuri ÖKSÜZ tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Yaklaşık 1 yıl önce Sağlık Bakanlığı tarafından ilimiz Necip Fazıl Şehir Hastanesi bünyesinde pilot uygulama olarak başlatılan Sağlık Kurulu Merkezi Randevu Sistemi geçtiğimiz günlerde ülke genelindeki sağlık kurulu randevusu veren tüm devlet hastanelerinde aktif olarak devreye alındı. Kahramanmaraş’ta öncü olarak başlatılan projenin verimliliği ve vatandaşımızın memnuniyeti tüm Türkiye’ye yaygınlaştırılmasında önemli bir etken oldu.”

MHRS İle Öncelik Sizin… Önden Buyurun

Bu uygulama sayesinde vatandaşlarımız Alo 182 Hattını arayarak veya mhrs.gov.tr adresinden online olarak hastanelerimiz sağlık kurulu (heyet) polikliniklerine ön kayıt randevularını alabilecekler ve sıra beklemeden sağlık kurulu kayıt işlemlerini yaptırabileceklerdir. MHRS nin öneminden bahseden ÖKSÜZ, randevu muayene sürelerinde her yıl ciddi mesafeler katedildiğini  ve 2015 yılında bekleme süresisin 48 dakika iken 2017 yılında 18 dakikaya kadar düştüğünü belirtti.

Randevu Almak Çok Kolay

Hastanelerde daha iyi bir kaynak planlanması yapılarak vatandaş/hasta memnuniyetinin artırılması, hastanelerde kuyrukların azaltılması amacıyla Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) kurulmuştur. Saatlerce sıra bekleme derdine son veren hastane randevu sistemi (MHRS) ile birlikte internet üzerinden yapacağınız birkaç işlem ile hastane randevusu alabilirsiniz. İnternet üzerinden randevu almak için vatandaşlarımız www.mhrs.gov.tr adresini ziyaret edebilirler. Ayrıca Android, IOS, BlackBerry ve Windows işletim sistemine sahip akıllı cihazlarda “MHRS Mobil” uygulaması bulunmakta olduğunu belirten Uz.Dr.Ali Nuri ÖKSÜZ, “Randevu almak için Alo 182 hattı 7/24 hizmet vermekte olup vatandaşlarımız bu numara üzerinden de randevularını kolayca alabilirler” dedi.

MHRS İle Sıra Beklemeyin, Sıranız Sizi Beklesin…

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı tüm devlet hastanelerinde hastaların MHRS ile randevu alarak sıra beklemeden muayene olabildiğini belirten ÖKSÜZ Kahramanmaraş’ta MHRS ile muayene olan hasta sayıları her geçen yıl hızla artmakta olup 2017 yılı içerisinde 787.524 hasta Kahramanmaraş’ta MHRS ile randevu alarak muayenelerini olduğunu söyledi.

Öncelikli Hasta Uygulaması

Bir başka yenilik olarak ta ÖNCELİKLİ HASTA UYGULAMASI’nın devreye girdiğini belirten Uz.Dr.Ali Nuri ÖKSÜZ; 65 yaş üstü, riskli gebe ve engelli vatandaşlarımız için MHRS'de randevu önceliği uygulaması başlatıldı. Hekimlerimizin günlük belli kontenjanları otomatik olarak bu vatandaşlarımıza ayrılmakta olup Sağlık Bakanlığı kayıtlarında "öncelikli" kaydı bulunan vatandaşlarımız kendilerine ayrılmış olan kontenjandan faydalanarak randevu alabilmektedirler dedi.

Aile Hekiminize Aynı Gün Randevu Uygulaması Başlatıldı

Vatandaşlarımızın aile hekimlerine de randevu alma imkânı tanıyan Merkezi Hekim Randevu Sistemi ile bir kolaylık daha başlatıldığını belirten ÖKSÜZ, Aile hekimleri için en erken bir gün sonrasına randevu alınabilen MHRS'de, vatandaşlarımıza kolaylık sağlayan bir yenilik daha eklenmiş ve aile hekimine muayene olmak isteyen vatandaşlarımız, ertesi günü beklemek zorunda kalmadan, aynı gün mesai saatleri içerisinde hekimiyle görüşebilmektedirler. Bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlarımız ALO 182'yi arayarak, mhrs.gov.tr adresinden giriş yaparak ya da doğrudan MHRS Mobil uygulaması ile "Aile Hekiminden Randevu Al"  butonunu kullanarak aynı güne en erken 30 dakika sonrasına randevusunu oluşturabilirler. Dedi.

Randevu Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Muayene başvurularının MHRS üzerinden yapılması durumunda vatandaşların zamanını iyi değerlendirmiş olacağını belirten Uz.Dr.Ali Nuri ÖKSÜZ sözlerine şöyle devam etti: “MHRS ile randevu alan vatandaşlarımızın işlemlerinin tamamlanabilmesi için muayene randevu saatinizden 15 dakika önce hastanede olmaları gerekmektedir. MHRS ile sıra beklemeden muayene olmuş olacaksınız hem de bizler sizlere hak ettiğiniz kaliteli sağlık hizmetini ulaştırmış olacağız. Hastanelerde vatandaşlarımız için MHRS danışma masaları oluşturulmuş olup buralardan destek alabilirler.”

Geçmiş olsun, şifa dileklerimizle…