Beytullah Eroğlu, elde ettiği başarıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği sözü tutmuş olmanın da gururunu yaşadığını dile getirdi.

Kendisinin 2013 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübüne geldiğini aktaran Beytullah, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Balık adam size emanet.' diyerek, beni buraya verdi. Büyük başarılar kazanmama vesile oldular. Dünya şampiyonluğu yaşadım. Sayın Cumhurbaşkanımıza, 'Size bir dünya şampiyonluğu getireceğim.' diyerek bu madalyanın sözünü vermiştim. Çok şükür sözümü tuttum. Bir söz daha veriyorum. İnşallah 2020 Paralimpik Oyunları'nda da altın madalyayı ülkemize getireceğiz. Önümüzdeki süreçte, 2018'de Avrupa, 2019'da dünya şampiyonaları var. 2020 yılında ise Paralimpik Oyunları düzenlenecek. Bu üç organizasyonda da altın madalya kazanıp, tarihe geçmek istiyorum."

Elde ettiği başarıda ailesinin kendisine verdiği desteğin önemini anlatan Beytullah, "Bilinçli bir ailem olduğu için bugün bir dünya şampiyonuyum. Hep destekçim oldular. Spora da zorla gönderdiler. Çünkü yüzmeyi televizyonlarda dahi izlememiştim. Yüzmenin ne olduğunu bilmiyordum. Yedi yıl can simidi ile yüzdüm. Tek amaçları, benim sosyal bir birey olmamdı. Amcam, Avrupa ve dünya şampiyonu, olimpiyat ikincisi milli güreşçi Şeref Eroğlu'nun bana çok büyük faydası oldu. Profesyonel spora geçişte bana çok önemli tecrübeler aktardı." diyerek sözlerini tamamladı.