Diyarbakır Stadyumu'nda oynanan ve hakem Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı maçta Akhisarspor'un gollerini 32. dakikada Miguel Lopes, 70. dakikada Sissoko ve 81. dakikada Barbosa atarken Fenerbahçe'nin sayılarını 56. dakikada Fernandao ve 86. dakikada Josef de Souza kaydetti.

Diyarbakır'da kupayı müzesine götüren Akhisarspor tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'na uzandı. Akhisarspor gelecek sezon ülkemizi UEFA Avrupa Ligi gruplarında temsil edecek.

Stat: Diyarbakır

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Teleset Mobilya Akhisarspor: Fatih Öztürk, Miguel Lopes, Caner Osmanpaşa, Mustafa Yumlu, Ömer Bayram, Sissoko, Soner Aydoğdu, Onur Ayık (Dk. 51 Dany), Aykut Çeviker (Dk. 80 Kadir Keleş), Barbosa, Muğdat Çelik (Dk. 90 Orhan Taşdelen)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Neustaedter, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Alper Potuk (Dk. 46 Fernandao), Chahechouhe (Dk. 86 Janssen), Giuliano, Soldado (Dk. 67 Valbuena)

Goller: Dk. 32 Miguel Lopes, Dk. 70 Sissoko, Dk. 81 Barbosa (Teleset Mobilya Akhisarspor), Dk. 56 Fernandao, Dk. 86 De Souza (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 52 Soner Aydoğdu (Teleset Mobilya Akhisarspor), Dk. 90+2 Janssen (Fenerbahçe)

Akhisar kupayı aldı

Karşılaşmanın ardından Akhisarspor taraftarı sevincini teknik heyet ve oyuncularla paylaştı. Güvenlik güçleri tarafından sahanın boşaltılmasının ardından ödül töreni gerçekleştirildi. 

Türkiye Kupası'nı kazanan futbolculara madalyaları, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören tarafından verildi. 

Akhisarsporlu oyuncular, Bakan Bak ve Demirören'den aldıkları kupayı, taraftarların tezahüratlarıyla kaldırdı.

Maçı kaybeden Fenerbahçeli oyunculara ise madalyaları Bakan Bak ve TFF Başkanı Demirören tarafından teslim edildi.

Spor yazarlarının oylarıyla "maçın oyuncusu" seçilen Akhisarsporlu Muğdat da ödülünü aldı.